Lutfen sadece Almanyada yaşayan ve buradaki sistemi bilen kişiler yorum yapsın. Zira, soracağım soru, devlet yardımı almakla ilgili. Devlet yardımı ile geciniyoruz deyince, buradaki sistemi bilemeyen kişilerin 'utanmıyor musun git calış ayıp' yorumları beni yeterince yordu. Bu konuda verebileceğim tek cevap: ingilizce iş başvurularımdan hangi birine olumlu yanıt geldi de ben kabul etmedim?? e almancayı da oğreniyorum, daha ne yapabilirim ki? part time iş buldum ancak, bu şekilde gecinilmediği icin yine devlet yardımındayım.
job center denen kurumla ilgili soruma gelince: şimdi job center yardım ediyor tamam super, almanca kursuna da gonderiyor, o da guzel, bir sure sonra 'iyi de arkadaşım evde pinekle diye para vermiyoruz, iş arıyor musun, ne yapıyorsun, goster başvurularını, red cevaplarını da goster diye bir guzel de sorguluyor.
Şimdiki sorum calışmaya gonlu olmayan, devamlı projeleri olan ama hayatiyete gecmeyen eşimle ilgili, eh onu job center 1 defa cağırdı sorguladı, yine cağıracaklar. Kısaca, job centera giren biri eninde sonunda calışmak zorunda di mi? Oyle ‘ben buyum ya, projelerim var duşunuyorum belki bir gun yaparım, oyle cok calışamam ben bana gore değil ’ diyerek kacamaz di mi? Umarım oyledir. adamakıllı calış demekten yoruldum, job centera havale ediyorum!
Lutfen sadece Almanyada bu sistemi bilenler cevaplasın
Sorum sadece Almanya'da yaşayanlara
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Sorum sadece Almanya'da yaşayanlara