Milli Eğitim Bakanlığı: Oğretmenlerin Atama ve Yer Yonetmelik taslağını yayımladı. Yayımlanan yeni taslağın dikkat ceken 35. bolumunde "oğretmenlerin aynı yerde 8 yıldan fazla gorev yapamayacaklarına" dair madde yer alıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı: Oğretmenlerin Atama ve Yer Yonetmelik taslağını yayımladı. Yayımlanan yeni taslağın dikkat ceken 35. bolumunde "oğretmenlerin aynı yerde 8 yıldan fazla gorev yapamayacaklarına" dair madde yer alıyor. MADDE 35- (1) Oğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam sekiz yıl gorev yapabilir. Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıl gorev yapan oğretmenlerin atamaları, yapılacak duyuru uzerine bu surenin dolduğu tarihin icinde bulunduğu ders yılının sona erdiği tarihten itibaren en fazla iki ay icinde aynı ilde alanlarında oğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda hizmet puanı ustunluğune gore yapılır. Tercihlerine atanamayanlar ile tercih yapmayanların atamaları ise aynı eğitim kurumundaki gorev suresi en fazla olandan başlamak uzere alanlarında oğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına resen yapılır. (2) Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıllık gorev suresini ders yılının dışında tamamlayan oğretmenlerin atamaları, sekiz yıllık gorev suresini doldurdukları tarihi takip eden ders yılının sona erdiği tarih itibarıyla yapılır. (3) Kadrolarının bulunduğu il icindeki eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro acığı bulunmayan oğretmenlerin yer değiştirme işlemleri, aynı kapsamdaki bir sonraki atama donemine kadar ertelenir. (4) Sekiz yıllık gorev suresinin hesabına; aynı eğitim kurumunda ikinci gorev kapsamında yonetici olarak gecen gorev sureleri haric olmak uzere, yıllık izin, hastalık izni, aylıksız izin, vekalet, gecici gorev ve benzeri nedenlerle fiilen yapılmayan oğretmenlik gorevleri de dÂhil edilir. (5) Adı değişen, donuşen veya birleştirilen eğitim kurumlarında gecen surelerin tamamı sekiz yıllık gorev suresinin hesabında dikkate alınır. (6) Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan eğitim kurumlarında gorev yapanlar haric olmak uzere, alanı sınıf oğretmeni olan oğretmenlerden ara sınıflarda gorev yapmakta iken aynı eğitim kurumunda sekiz yıllık gorev suresini dolduranların başka eğitim kurumuna atamaları, aynı oğrencilerle devam etmeleri şartıyla 4’uncu sınıfı okuttukları ders yılının sona erdiği tarih itibarıyla yapılır. (7) Bu maddeye gore yapılacak atamalarda, oğretmenlere en fazla 25 eğitim kurumu tercih etme hakkı verilir. (8) Duyuruda; alanlar itibarıyla boş oğretmen kadroları, bu madde kapsamında ataması yapılacaklardan boşalacak muhtemel oğretmen kadroları, başvurunun yapılma şekli, başvuru yeri ve suresi ile diğer hususlara yer verilir. YEDİNCİ BOLUM Mazerete Bağlı Yer Değiştirmeler Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme MADDE 36- (2) Aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunan oğretmenler, evlilik cuzdanı ile eşinin kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak calıştığına veya atanmayı talep ettiği yerde eşinin kesintisiz son uc yıl sosyal guvenlik primi odemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak halen calıştığına ya da birinci fıkranın (e) bendinde sayılan gorevlerde bulunduğuna ilişkin belgeyi ibraz etmekle yukumludur. ATAMA ve YER DEĞİŞTİRME YONETMELİĞİ TASLAĞINA GORUŞ BİLDİRMEK icin http://www.meb.gov.tr/katilimmodulu/giris.php adresinden MEBBİS şifreniz ile giriş yapıp goruşunuzu bildirebilirsiniz.
Kaynak
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Oğretmenler 8 yıldan Fazla Aynı Okulda Gorev Yapamayacak!