cuma gunu yapılması gereken dualar cuma gunu yapılacak dualar gunluk yapılması gereken yapılmaması gerekenler gerekenler
Cuma gunu yapılması gerekenler
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şoyle buyurdular:
"uzerine guneş doğan en hayırlı gun cuma gunudur. Âdem o gun yaratıldı, o gun cennete konuldu ve yine o gun cennetten cıkarıldı."Muslim, Cum`a 17, 18,
"Cuma gununde bir zaman vardır ki, şayet bir musluman namaz kılarken o vakte rastlar da ALLAH'tan bir şey isterse, ALLAH ona dileğini mutlaka verir.
Resûl-i Ekrem o zamanın pek kısa olduğunu eliyle gosterdi."BuhÂrî, Cum`a 37, TalÂk 24
"Gunlerinizin en faziletlisi cuma gunudur. Bu sebeple o gun bana cokca salÂtu selÂm getiriniz; zira sizin salÂtu selÂmlarınız bana sunulur. "Ebû DÂvûd, SalÂt 201
"Her kim cuma gunu abdest alırsa ne iyi eder; hele gusul alırsa, o daha iyidir. "Ebû DÂvûd, TahÂret 128
"Bir kimse guzelce abdest alarak cuma namazına gelir, hutbeyi ses cıkarmadan dinlerse, iki cuma arasındaki ve fazla olarak uc gunluk daha gunahları bağışlanır. Kim hutbe okunurken cakıl taşlarıyla oynarsa, boş ve mÂnasız bir iş yapmış olur. "Muslim, Cum`a 27,Ebû DÂvûd, SalÂt 203
"Cuma Namazları Buyuk gunahlardan kacınıldığı surece, beş vakit namaz ile iki cuma ve iki ramazan, aralarında gecen gunahlara keffaret olur. "Muslim, TahÂret 16
"Bazı kimseler cuma namazlarını terketmekten ya vazgecerler veya ALLAH TeÂl onların kalplerini muhurler de gafillerden olurlar. "Muslim, Cum`a 40
Birgun Abdullah ibni omer radıyallahu anhum bana:
- Cuma gunu duaların kabul edildiği zaman hakkında babanın Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'den bir hadis rivayet ettiğini duydun mu? diye sordu. Ben de:
- Evet, duydum. Babam, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i şoyle buyururken işittiğini soyledi:
"O vakit, imamın minbere oturduğu andan namazın kılındığı zamana kadar olan sure icindedir."BuhÂrî, Cum`a 37
Cuma gunu yapılması gerekenler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Cuma gunu yapılması gerekenler