sevgi duaları sevgi duası duasi dualari icin dualar
Ey Rabbim,
Goruyorum gucsuz ve zayıfım, kudretine ve marifetine ihtiyacım var. Bana bilgelik ver. Guzellikler icinde yurumemi sağla. Sevgiyle ya­rattığın her şeye bizi dost ve yardımcı kıl.
Senden guc ve bilgelik istiyorsam bu, kardeşimden buyuk olmak icin değil, icimdeki duşmanı yenmek ve onu terbiye etmek icindir.
Bana oyle bir kemal ver ki huzura ermiş bir kalple sana gelme­ye her zaman hazır olayım.
Kalbim sana oyle bagh olsunki değersiz ve aldatıcı sevgiler onu aşağı cekmesin. Hicbir acı ve zorluk kalbimi tuketmesin.
Ey Rabbim, bize yardım et ki seni bilelim, seni bulalım, seni an­layalım ve imanla sana, kavuşalım.
Ey beni yaratan,
Ey seni unutanı unutmayan,
Ey yarattığı her guzellikten daha guzel olan; bana sevgini ver cunku seni seviyorum. Sana olan aşkın zayıfsa seni daha mukemmel sevmemi sağla. Seni oyle seveyimki olumum senin kalbine sığındı­ğım an olsun.
Sana yakaran şu kulunu gunahlarıyla başbaşa bırakma.
Evet, ben olmadan once sen vardın ve senin tarafından var edil­meye layık değildim. Buna rağmen beni var ettin. Varlığından haberdar ettin. Bitki değil, hayvan değil, İnsan eyledin. Kendine muhatap kıldın. Ama goruyorum ki sana layık olamadım. Yarattığın varlıklara hizmet edemedim. Bir incir cekirdeğinden koca bir incir ağacını yaratan, sen Ey Rabbim; beni hakikatine eriştir, alcak gonullulukle in­sanlara hizmet etmemi sağla. Sen biliyorsunki, ben her şeyi goremi­yorum, ama sen beni doğru yola iletebilirsin.
Ey Kalbimin nuru, beni kaplayan karanlıkları, nurunla aydılat. Biliyorum, beni İcine duştuğum karanlıklardan defalarca aydınlığa cı­kardın. Ancak tatmin edilmemiş tutkularımın gurultusu, o cağrına uy­mamı engelledi.
Sen dunyayı bize hizmet etsin diye yarattın ama biz kendimizi oyle kaybettik ki dunyaya hizmet eder hale geldik.
Halbuki, sen insanı kendi sevgin İcin yarattın. İşte bu yuzden yu­reğimiz sende huzur bulana deli sıkıntılar icinde kalacaktır.
Ey sevgisiyle huzur bulduğumuz Rabbim, seni bilmeyi ve tanı­mayı sağla. Seni sevmeyi her sevgiden ustun kıl.
Şimdi ise sana susamış olarak senin İman pınarına koşuyorum. Beni nefsimin ve kotu İnsanların arkadaşlığından kurtar cunku bili­yorum, sen bizi seviyorsun. Resulun Muhammed (a.s) aracılığıyla bi­zi buldun, ama biz seni aramıyorduk, seni arayalım diye bizi buldun, bize merhamet ettin.
Oyleyse biz, bu rahmetin ahirettsde devamını istiyoruz. Ey Rab­bim, senden altın istemiyoruz, Para istemiyoruz, şan ve mevkide iste­miyoruz. Ama yalnız, seni istiyoruz, senin sevgini istiyoruz. Ve biliyo­ruz ki seni bulan her şeyi bulur, seni kaybeden her şeyden mahrum olur.
Yuzlerinizi doğuya ve batıya cevirmeniz iyilik değildir. Ama iyi­lik Allah'a, ahiret gunune, meleklere, Kitaba ve peygamberlere iman eden; mala olan sevgisine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, isteyip dilenene ve kolelere (ozgurlukleri icin) ve­ren; namazı dostdoğru kılan, zekatı veren ve ahidleştiklerinde ahidle-rine vefa gosterenler ile zorda hastalıkta ve savaşın kızıştığı zaman­larda sabredenler (in tutum ve davranışlarıdır), işte bunlar, doğru olanlardır ve muttahi olanlarda bunlardır.