MEB'den oğretmenlik sozlu sınavı icin acıklama
Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay kararı sonrası 20 bin sozleşmeli oğretmen alımında sozlu sınavlar icin acıklama yaptı.
A+A-
Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay kararı sonrası 20 bin sozleşmeli oğretmen alımında sozlu sınavlar icin acıklama yaptı.
MEB'DEN YİRMİ BİN SOZLEŞMELİ OĞRETMEN ALIMI SOZLU SINAVINA İLİŞKİN ACIKLAMA
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun Y.D. itiraz No: 2017/875 sayılı ve 14/09/2017 tarihli kararında Sozleşmeli Oğretmen İstihdamına İlişkin Yonetmeliğin 11 inci maddesinin yurutulmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Anılan Karar doğrultusunda Bakanlığımızca Sozleşmeli Oğretmen İstihdamına İlişkin Yonetmeliğin 11 inci maddesinde değişiklik yapılarak 24/03/2018 tarihli ve 30370 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
Bu cercevede 14/04/2018 ile 08/05/2018 tarihleri arasında sozlu sınava cağırılan adaylar, Bir konuyu kavrayıp ozetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gucu; İletişim becerileri, ozguveni ve ikna kabiliyeti; Bilimsel ve teknolojik gelişmelere acıklığı; Topluluk onunde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri ile yeni yapılan değişikliğe gore Eğitim bilimleri ve genel kultur konularından sınava alınacaklardır.
Bu bağlamda Sozleşmeli Oğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusunun "7.Sozlu Sınav" başlıklı 7.3. maddesi; "Sozlu sınavda adaylar, Eğitim bilimleri ve genel kultur; bir konuyu kavrayıp ozetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gucu; iletişim becerileri, ozguveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere acıklığı; topluluk onunde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yonuyle değerlendirilecektir." değiştirilmiştir.
Ayrıca Sozleşmeli Oğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusunun ekinde yer alan "Sozleşmeli Oğretmen Sozlu Sınav Değerlendirme Formu Ek-3" yeniden duzenlenmiştir.
İnsan Kaynakları Genel Mudurluğu
Kaynak: MEB'den oğretmenlik sozlu sınavı icin acıklama
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Meb'ten sozlu sınav acıklaması