salavatlar ve faziletleri salavatın faziletleri salavatı şerifenin fazileti salaten tuncina fazileti salavatı şerifeler ve
BismillÂhirrahmÂnirrahîm

ElhamdulillÂhi Rabbil Âlemîn,

VessalÂtu vesselÂmu al seyyidin Muhammedin

ve Âlihi ve sahbihi ecmaîn.

1. Kadı İyaz' ın ŞifÂ-i Şerif Kitabından, Zeydulhab (ra)' dan rivayetle: Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki; "Kim bu salavatı okursa benim şefaatim ona vacib olur."

AllÂhumme salli al Muhammedin ve enzilhul munzelel mukarrebe ındeke yevmel kıyÂmeti.

2. İmam-ı Malik Hazretlerinin MuvattÂ' sında, İmam Ahmed ibni Hambel Hazretlerinin Musnedinde bulunan ve Ruveyf bini SÂbitil EnsÂri (ra)' den rivayetle: Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki; "Her kim bana salavat verirse sonunda bunu okusun."

AllÂhumme enzilhul mak'adel mukarrebe ındeke yevmel kıyÂmeti.

3. Ebu Hureyre (ra)' den rivayetle, Kadı İyaz' ın (rahimehullah) ŞifÂ-i Şerif Kitabından alınmıştır.

AllÂhumme salli alennebiyyil ummiyyi ve ezvÂcihî ummuhÂtil mu'minîne ve zurriyyetihî ve ehli beytihî kem salleyte al İbrÂhîme inneke hamîdun mecîd.

4. Enes İbn-i MÂlik' ten rivayetle: Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki; "Kim Cuma gunleri bu şekilde salavat getirirse Hak TeÂl onun seksen yıllık gunahını affeder."

AllÂhumme salli al Muhammedin abdike ve resûliken nebiyyil ummiyyi.

5. Ezhar adlı kitapta Ebu Said-i Hudri (ra)' den rivayetle: Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki; "Her fakir kimse sadaka verenlerin sevabı kadar sevab almak isterse bu vechile salavat versin."

AllÂhumme salli al Muhammedin abdike ve resûlike ve salli alel mu'minîne vel mu'minÂti vel muslimîne vel muslimÂt.

6. EzhÂr-ul Ehadis Kitabında, Enes İbni MÂlik (ra)' den rivayetle, Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki; "Şu gecen kimsenin hergun kazandığı kadar hic kimse amel edemez cunku Cebrail (as) bana bildirdi ki, bu kimse hergun on defa şu salavÂtı verir."

AllÂhumme salli al seyyidin Muhammedinin nebiyyi kem emerten en nusalliye aleyh,
Ve salli al seyyidin Muhammedinin nebiyyil ummiyyi kem yenbeğî en yusalle aleyh,
Ve salli al seyyidin Muhammedinin nebiyyi biadedi men lem yusalli aleyh,
Ve salli al seyyidin Muhammedinin nebiyyi kem tuhibbu en yusalle aleyh.

7. Ravzatul Ehbab kitabında, Ebubekir Sıddık (ra)' dan rivayetle: Peygamber Efendimiz (sas) sağ tarafına oturmuşlardı, bu esnada kapıdan birisi girdi ve Efendimiz bu zÂtı benimle kendi arasına oturttu. Adam gittikten sonra buyurdu ki; "Bu kişi bana şu şekilde salavat verir, onun icin ona ikrÂm et."

AllÂhumme salli al Muhammedin kem huve ehluhû,
AllÂhumme salli al Muhammedin kem tuhibbu ve terd lehû.

8. Ezhar adlı kitabdan alınmıştır. Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki; "Bir kimse bana gunde yuz kere şu sûretle salavat verirse, inşallah ahirette Rabb'im onunde o kimseye şefaat eylerim."

AllÂhumme salli al rûhi Muhammedin fil ervÂh,
Ve salli al cesedi Muhammedin fil ecsÂd,
Ve salli al kabri Muhammedin fil kubûr.

ONEMLİ NOT: Her kim Cuma gecesi (perşembe' yi Cuma' ya bağlıyan gece) bu ve bundan onceki (7. ve 8.) salavat-ı şerifeleri birlikte 70' şer defa okursa, inşallah AleyhisselÂtu VesselÂm Efenfimiz'i ruyasında gorur.

9. Hısni Hasin Kitabında Ebu Yali Musuli (ra)' den rivayet olunmuştur. Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki; "Bir kimse malının cok olmasını istiyorsa, bu suretle salavat okusun."

AllÂhumme salli al Muhammedin abdike ve resûlike ve alel mu'minîne vel mu'minÂt vel muslimîne vel muslimÂt.

10. ŞevÂhidin Nubuvve Kitabında, Ebu Karsafe (ra)' dan rivayetle: Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki; "Her kim yatağına yatmadan once TebÂreke Sûresini okuyup, daha sonra dort defa bu salavatı soylerse, Hak TeÂl (cc) iki melek gonderip bana ismi ile birlikte arz ederler. Ben de ona selam ve rahmet dilerim."

AllÂhumme Rabbel hilli velharÂm,
Ve Rabbel beledil harÂm,
Ve Rabbel meş'aril harÂm,
Bikulli Âyetin enzelteh fî şehr-i Ramazan,
Belliğ rûha seyyidin Muhammedin, Minnî tahiyyeten ve selÂmen.