Selam hanımlar nasılsınız nasıl gidiyor?

Beni sorarsanız biraz sıkıntılı olmakla birlikte kafamda kırk farklı tilkinin donduğunu soyleyebilirim.
Konu: İş yeri acma ya da stant işi kararsızlığı

Şimdi iş hayatımı ozet gecmeyeyim ama senelerce calıştım, alanım olmayan bir işte. Aslında aynı yerden devam etsem kariyer olarak cok şahane yerlerde olabilecekken, kafamı kurcalayan bir hayal peşinde o işten uzaklaştım ve cocuktan sonra işime donmeme kararı alıp o kapıyı kapadım. Her ne ise; hayalim sanat sepet işleri, az bucuk eski konularımdan bilenler var aranızda.

Sorun nedir diyecek olursanız; sorun, benim evde duramamam, ne kadar cizim de yapsam bunları her yonden değerlendirmek istemem, uretmek, aile butcesine katkı sağlamak istemi falan filan. Ve bu halle birlikte "Ne yapmalıyım" kararsızlıkları.

Cocuk buyuyor, kreş cağına geliyor, yani vaktim bol olacak. Hem sağ olsun iyi kotu annem de yardımcım, tablo cıkarmam icin oğlanı alıyor bazen, ben de hayalimdeki ilk hedef olan sergi işine hazırlanıyorum, goruşmelerim tamam. Ama bu bana yetmeyecek biliyorum. Şimdi kafamı yazlık stant ya da surekli bir dukkan olayına taktım. Aynı anda 3-5 işe dallanıp budaklanma gibi huylarım var, saksı da boyuyorum bir yandan; insta sayfamdan bulunma ihtimalim olmasa birkac ornek paylaşacağım ama; size diyeyim, fena sayılmazlar. Bunu ticari olarak duşunuyorum, daha cok turistlere yonelik bir iş. Bilemediğim nokta, bu işe kucuk bir stant ile başlamak mı yoksa dukkan ile direkt ciddi kanalize olmak mı?

Stant olsa, şey gibi olacak, "Bu iş tutar mı" testi
Dukkan olsa "Daha gayretli olmam gerekiyor" azmi
Anlatabildim mi bilmiyorum; sanki biri daha ciddi olacak, diğeri daha basit kacacak. Ama basit kacanda da ruhsatttı oydu buydu işine girmeden bu işin tutup tutmayacağını test etmiş olacağım. Siz olsanız ne yapardınız? Riskleri alır, daha ciddi ve kayda değer imaj icin dukkanla başlar asılır mıydınız ki el boyama, isteğe gore uzerine resim yapılan saksılar, ilgi alanına gore gider gibime geliyor (Şimdiden 2-3 sipariş aldım, daha 5. saksımı boyuyorum)
Ya da onunuzu gormek icin, kucuk bir stantla başlar, daha kucuk adımlarla ilerlemeyi mi tercih ederdiniz?

Yorumlarınız icin şimdiden teşekkur ederim.