Herkese Merhabalar,
Benim sorunum onemli gibi durmasada duşundukce işin icinden cıkılmayacak hal alıyor.
Sevgilimle 2 yıldır devam eden cok şukur cok sağlıklı, guzel bir ilişkimiz var. Universiteden tanışıyoruz.
Ben oğretmenim atama bekliyorum, o da muhendisti ve yuksek lisansa başlamıştı, gayet başarılı bir oğrenciydi.
Bilen bilir oğretmenlerin zorunlu doğu gorevi artık 6 yıl, 4 yıla duşurmeyi planlıyorlar ama eş durumu gibi bir durumumuzda artık yok eğer atanırsam.Ancak sevgilim yanıma gelebilir.Sevgilimde bunlara takılacak olacak ki komiser yardımcılığı sınavlarına hazırlanmaya başladı,Oğrenciyken şakasına derdi polis oluyormuşum birde bende diye gayet dalga gecerek guler gecerdik. ben oylesine bir heves sandım, kazanması zor dedim kendi kendime ama o azimle kpss ve parkura calışıp kazandı.Yazarken bile inanamıyorum hala.Planlarımız hic bu doğrultuda değildi.Kendi bile ne ara bunu aklına koyup başardığını bilmediğini soyluyor.Bense vicdan azabı cekiyorum..10-11 aylık bir eğitimi var ve şuan 1 ayı bitti, cok zor 1 ay gecirdi ve ben her gunu vicdan azabı cektim, cekiyorum.
Sevgilim cok iyi kalpli, vatanına bağlı, merhametli, haksızlığa gelemeyen biri olmuştur hep.Onu bu yuzden tanıdıkca sevdim ama bunu duşundukce bu mesleğin ona daha da ağır geleceğini duşunuyorum, bir yandan da o ısrarla komiserliğe uygun olduğunu soyledikce boyle komiserlere ihtiyacımız olduğunu bunda da bir nasip vardır diyerek onu destekliyorum. Diğer bir yandan da tehlikeli bir meslek olduğu icin kotu durumlarda aklıma gelip daha da vicdan azabı cekiyorum.
Sevgilim kimya muhendisliği mezunu olduğu icin eğitimden sonra kriminale girmek istiyor,Onu kazanmak cok zor biliyoruz ama daha az tehlikeli diye inşallah o olur diyorum, bir yandan da yol yakınken donmesi icin ikna mı etsem diyorum.Kriminalin şartları normal komiser yrd, daha iyi midir, bilenler beni aydınlatırsa cok sevinirim.
Şayet ben doğuda tehlikeli bir yere atanırsam onu da peşimden suruklemek istemiyorum, o kotu hissetmemem icin benim icin bu yolu secmediğini soylesede yuzde 90 bu secimine benim mesleğim sebep oldu.
Komiser, komiser yrd.,polis eşleri varsa aramızda Bu mesleklerdeki aileler ne gibi guzel ve kotu durumlar yaşıyor en ufak fikrim yok, iyi kotu butun yonlerini bilmek istiyorum, şimdiden teşekkurler.
Sevgilimin Mesleği
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Sevgilimin Mesleği