Merhaba hanımlar. Size birşey danışmaya geldim. Surekli evladından birşey istemek bir ebeveynin hakkı mı sizce? Benim annem 56 yaşında. Hep kendi işini kendi goren bir kadın. Hep hareketli. Hep dinc. Ekmek almaya bile gondermez bizi gider kendi alır. Biz de ona her konuda gonullu yardımcı oluruz. Boylelikle o bize iş buyurmamış olur ama biz yine de ona gonlumuzden gelerek hep yardım ederiz. Kayınvalidem ise tamm tersi. Kendisi 47 yaşında. Kendini yaşlı ilan etmiş durumda. Resmen yatalak ilan edecek yakinda kendini. Bir sağlık problemi yok. Yani marketini pazarini kendisi gorebilir. Ama gelin gorun ki hep iş buyuruyor. Yanina giderken ariyoruz birsey lazim mi diye. Hani bir ekmektir ufak birşeydir. Tum evin alışverisini yaptiriyor. Ben cok darlaniyorum tabi ki. Eşimin hatri icin birşey demiyorum ama eşim anliyor bunaldigimi. Pazar oldugu gunlerde diyor ki gelirken pazarimi da yapin. Ve eşim olmaz dediginde bildiginiz saydiriyor. Esim de bikmis durumda farkediyorum ama birsey yapmiyor. Hergun mesaj atiyor onlarca eşime. Surekli ariyor. Hep birsey istiyor. Git şurdan şunu al getir. Git burdan bunu al getir. Mesela internetten ceşitli markaların kiyafet veya ayakkabilarini begenip fotosunu atiyor. Diyor ki bunu al bana yarin getir. Istedigi yapilmadiginda bagirip cagiriyor. Beni ariyor diyor sen oglumu ikna et alsin. Ve hic rica etmek yok. Hep emir kipi kullaniyor. Bana da yapti bunu birkac kez. Mesela yanina gidecektik aradi erken gel temizlik yapacagiz dedi. Ben de emrivaki sevmiyorum lutfen bana emir verir gibi konuşma anne dedim. Ve birkac denemeden sonra vazgecti. Eşim ailevi olarak zor bir cocukluk yasamiş. Hic problem olsun istemiyor aile icinde artik. Kayinvalidem de onu cok iyi taniyor. Hemen duygu somurusu ya da bagirip cagırma... en son taktigi bana laf soylemek oldu. Esime diyor ki karin şoyle boyle. Eşim sinirlenip cevap veriyor. Uzuluyor da ama cok duygusal bir yapisi var. Problem ortadan kalksin diye istedigini yapiyor. Yani sadece sussun diye. Kendisi arkadaslarina gezmelere gidiyor. Ama evde iş yapmaya gelince yaşlı. Tum evin temizligini esime yaptiriyor. Duygu somurusuyle hep yani gorseniz siz de yutarsiniz belki... ben mesafeliyim baya zamandir kendisine. Birkac olaydan oturu. Simdi bu kadinin yaptigi mi normal. Yoksa ben mi anormalim bilemedim. İşin başka boyutu da var. Eşim 2 evle ilgilenemiyor. Ben birsey isteyince patliyor bazen bana. Sonra pisman oluyor ama is isten geciyor tabi. Market pazar isleri bende hep. Ev isine de yardimci oluyor ama ben kiyamiyorum bazen. Eşim bana karşi cok merhametli ve iyi biri. Hep iyi niyetli. Zaten boyle insanlari somuren cok olur bilirsiniz. Babasi somurdu baya. Ben actım gozunu. Simdi somuremiyor. Kaynanamla ne yapacagim bilemiyorum hic