Milli Eğitim Bakanlığı, ek ders ucreti karşılında gorev yapacak olan 5 bin sozleşmeli oğretmenlik ataması icin başvuracak adaylarda aranacak şartları acıkladı.
Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde ongorulen genel şartların yanında, başvuru yapacakların, Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında 2017-2018 eğitim ve oğretim yılında ek ders ucreti karşılığında gorev yapmış ve herhangi bir sosyal guvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malulluk aylığı almaya hak kazanmamış olması gerekiyor.
Ek ders ucreti karşılığında yaptıkları gorevlerinden dolayı başvuru tarihinin son gunu itibarıyla en az 540 gun sigorta primi odemesinin olması ve mezun oldukları yuksekoğretim programının, Bakanlığın oğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına gore atama yapılacak alana uygun olması da aranan şartlar arasında bulunuyor.
Ote yandan, oğretmenliğe kaynak teşkil eden yuksekoğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar haric, ortaoğretim alan oğretmenliği tezsiz yuksek lisans veya pedagojik formasyon programı/pedagojik formasyon eğitimi sertifika programından birini başarıyla tamamlamış olmaları gerekiyor.
Yurt dışındaki yuksekoğretim kurumlarından mezun olanların, Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığınca yuksek oğrenimleri veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt icindeki yuksekoğretim kurumları ya da programlarına denkliğinin bulunması gerekiyor.
Başvuru yapacaklarda, 2017 Kamu Personel Secme Sınavında, atanacağı alan icin puan turleri (KPSSP10 ve KPSSP121-KPSSP120) itibarıyla 50 ve uzerinde puan almış olmaları şartı aranıyor.
Ayrıca, başvuruda bulunacakların, devlet memurluğundan veya oğretmenlik mesleğinden cıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olması ve 657 sayılı Kanun kapsamında sozleşmeli oğretmen olarak calışmaktayken sozleşmeleri feshedilenlerin, başvuru tarihinin son gunu itibarıyla bir yıl bekleme suresini tamamlamış olması da başvuru şartları arasında yer alıyor.
Bu kapsamda sozleşmeli oğretmenliğe başvurular, sozlu sınav, atama yapılacak alanlar ve kontenjan cizelgesi ile atama takvimi ve diğer hususlara ilişkin duyurular daha sonra Bakanlığın internet sitesinden yayımlanacak.
Sozleşmeli oğretmenliğe yapılan atamalar sonucunda boş pozisyon kalması halinde, oğretmenlik icin yapılan 2018 Kamu Personel Secme Sınavı sonucları esas alınarak aynı usulle atama yapılacak.
kaynak : internethaber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Sozleşmeli oğretmenlik şartları acıklandı