Merhaba arkadaşlar
Uzun suredir ilk kez bir konuda bu kadar kararsız kaldım.
Sozlumun bir cimri olduğunu dusunuyorum bir olmadığını...
Bu konuda her zaman kararsız kalıyordum. Ancak işler ciddiye binince
-yani soz nişan gibi durumlar olunca- iyice şuphe etmeye başladım.
Oncelikle calıştığı işte maaşını alamama sıkıntısı vardı. Ben de bugune kadar olan sıkıntılarda her zaman sebebin bu olduğunu duşunuyordum.
Ama gecen ağzından bir şey kacırdı.
Bir miktar parasının olduğunu. Yani birikiminin olduğunu soyledi.
Nişan, duğun alışverişinde her zaman bir şeylerden kısıyordu. Ben de bunu duyunca sinirlendim.
Cunku ben ceyiz alışverişi, nişanda takı gibi boyle bir cok şeyden kıstım. Hatta duğun değil, nikahı kabul ettim. Bu gibi şeyleri kabul ettim ve her zaman anlayışla karşıladım. Ama birikiminin olduğunu duyunca sinirlendim. Bu birikimi ile araba almayı, borcsuz evlenmeyi ve hacca gitmeyi duşunuyormuş. Tamam borcsuz evlenmeyi duşunuyor olabilir. Ancak ihtiyacımız varken araba, hac gibi yatırımları duşunmesi ve bircok şeyden kısması beni rahatsız etti.
Gecen yaşadığımız olayla iyice delirdim. Ben yeni işe başladım ve bir miktar para almıştım. Ona yemek ısmarlayacağimı soyledim. İş cıkışı buluştuk ve "gitmesek mi?" gibi mırın kırın etmeye başladı. Ben de sinirlendim Cunku her zaman boyle yapıyor. Bu şekilde davrandı. Ben de en sonunda dayanamadım. Tartışmaya başladık. Her zaman bir konuda soz verip daha sonra bozuyor ve bu genellikle buluşma konuları oluyor.Daha sonra birbirimize bağırmaya başladık ve şu an konuşmuyoruz.
Ben onun cimri olduğunu duşunuyorum ve bu şekilde devam ederse de onunla mutlu olamayacağını duşunuyorum. Cunku tolerans gosteremedigim konularından birisi cimrilik konusu. Sizce sozlum cimri mi ?
Not: Bu konuyu da şimdi hatırladım; Mesela gecen birbirimize saat almaya gittik, onun tanıdığı bir yere gittik indirimli olması icin ve o kişi de biz saatleri almaya karar verdikten sonra hediye etti. Sozlum de daha sonra bana şu teklifte bulundu: senin vereceğin para miktarını bana ver, alacağımız kitaplığın ucretine ekleyelim.
Ben zaten o boyle soylemese de bunu teklif edecektim ona. Ama sonucta o saatler hediyeydi ve benim alacağım saat de buna dahil olmuş olabilir. Ama sonuc olarak hediye geldi. Oraya vereceğim parayı benden istemesi bence cok sinir bozucu bir durum.