Arkadaşlar merhaba;

ofiste ve evde klozet kullanıyorum. daha onceleri boyle bir problemim yoktu ama son birkac aydır ne zaman tuvaletten cıksam 'acaba sifona bastım mı?' deyip geri donup bakıyorum.

mesela kalkıyorum, sifona basıyorum, elimi yıkıyorum. o an acaba basmış mıydım deyip geri bakıyorum. tuvaletten cıkıyorum. yine aynı vesvese basıyor beni. geri donup bi daha bakıyorum. bu sefer bakmıycam diye telkin ediyorum kendimi ama yine bakıyorum. daha once sifona basmayı unutup da birine yakalanmışlığım yok, zaten dediğim gibi onceden boyle bi durum yoktu. bikac aydır var.

cok ufak da olsa bir de duzleştiriciyi fişten cektim mi, kapattım mı endişesi oluyor. bazen dış kapıdan donup bakıyorum ve evet cekmişim, kapatmışım. ama bu sifon gibi her seferinde olan bi kuşku değil. ya da belki odada hazırlanmam yarım saat surduğu icin illaki gozume carptığından emin oluyorum kapattığıma.

başka herhangi bi konuda boyle vesvesem yok. cok pimpirikli biri de değilimdir.

kendi kendime teşhis koymayı sevmem ama lambayı 40 kere acıp kapatmazsa annesinin oleceğine vs inanan hastalar olduğunu okumuştum internette. aklıma o geldi sadece. cok basit bişey gibi duruyor ama ilerler diye korkuyorum.

sizce bu ne olabilir, ben bundan nasıl kurtulabilirim?