merhaba hanımlar ...
Bu konuyu burda uyeliği olmayan bir yakınım icin actım...
Eşinden boşanmaya karar veren bir yakınım epeyce tecrubesiz ve iyi niyetli (henuz kararını acıklamadı)
Avukat falan da tutacak fakat o vakit gelene kadar sizin tecrube ve fikirlerinize aşırı ihtiyacımız var.

bende acele etmemesini biraz sabretmesini soyledim ...
cunku maksadım bir velayetti -nafakaydı -uzaklaştırma kararıydı -belki tazminattı -davanın hızlı sonuclanmasıyla iboşanma doneminde hayatını kolaylaştıracak bu donemi en az hasarla atlatmasına yarayacak hazırlığı yapmasını istiyorum...

Cunku boşandıktan sonra “maddi darlık” tasasıyla ailesi pek sahip cıkma taraftarı değil.yani biraz da aman başımız ağrımasıncılar (hoş arkadaşımda tam olarak ne cektiğini detaylıca acıklamadı ailesi anlaşamadıklarını biliyor fakat konunun bu denli ciddiyetine hakim değiller)

Derdini kimseye anlatmıyor cok gururlu bir kız Surekli bana danışıyor ama bende ne yapacağımı tam olarak bilemiyorum .

İlk etapta evdeki hırgur esnasında eşinin ses kaydını almasını tavsiye ettim...delil ve ispat maksatlı ...

Şimdi olayın iceriği şoyleki;
Eşi aşırı tilki gecinen aldatan psikolojik ve fiziki şiddet gosteren ,hırpalayan, karısını surekli acıtasyon yapmaya zorlayıp ailesinden para istemeye zorlayan ,bunun icin surekli hırpalayan ,zararlı madde yetiştirip bağımlılığı olan ,bu sebeple sık sık işten atılıp duzensiz iş hayatı olan ...hanımının calıştığı donemde elden borc alıp ev aldılar maaş kartına el koyup evin borclarını odetttirdi(sonra hileyle evi kocası kendi ustune tapularım),eve ve cocuklara para vermeyen ,cok basit konularda bile ailesine kadınlığına kişiliğine aşırı ağar kufurleri saydıran oldurmekle tehtid eden , sonra evde kadının yendiğini ictiğini kafasına kakan haram eden , pişirdiği yemeği beğenmeyip kufurler eden ,temizliğini beğenmeyip kavga eden , karakterine kadınlığınıza yediğine ictiğine giydiğine hakaretler eden ,aldatan ,sonra da ben buyum işine gelirse, susacaksın kadın olarak katlacaksın gibi psikolojik baskı yapan ,cocukları hırpalayan aptal cocuğum gerizekalı evlat gibi hakaretle cağıran aşırı huzursuzluk cıkaran psikolojisi bozuk bir tip ...

Bu duruma cok uzuluyorum arkadaşıma destek ve yardımcı olmak istiyorum...ne yapabiliriz tavsiyelerinizi bekliyoruz