Arkadaşlar iyi akşamlar
Bir konu hakkında fikir almak istiyorum sizlerden. Dogum nedeni ile 3.5 yıl calıştığım iş yerinden dogum izni suresi ile beraber 1 yıl ucretsiz izin aldım. İznim gecen Kasım 2018 de bitecekti. Fakat agustos 2018 de ekonomik kriz sebebi ile işten cıkardılar. Cıkışımı Ekim de yaptılar dogum izinden sonra hemen cıkmışım yapılsaydı 10 ay işsizlik maaşı alacaktım aylarca ucretsiz izinde oldugum icin işsizlik maaşı 6 aya kadar duştu. Tazminatımı bankaya asgari ucretten yatırdıkları icin duştukten ve net uzerinden vermek istediler. Zor bela 2 ay ugraştıktan sonra brut uzerinden alabildim. 20 gun once geri işe cagırdı bolum mudurum. İşe başlamaya karar verdim. 2 gun gittim 2.gunu akşamı mudur aradı ben tazminat icin brutten istediğim icin patronlar benim calışmamı istemiyorlarmış. Bu konuyu farklı şekilde patronlara aktaran insan kaynakları sorumlusu. Bu arada patronlar akraba birbirleriyle yani kurumsal bir firma değil. İnsan kaynakları sorumlusu bizim bolum mudurune inat ve bana inat olsun diye gidip patronlara ve sorumlulara benim hakkımı istersen emrivaki yaparak konustugumu soylemiş. Şimdi ben bu durumu sindiremiyorum yapım gereği kımseye emrivaki yaparak konusmam rica ederek de hakkımı istedim. Ustune katıp bu kişi yalan yanlış konuşmuş ve yeniden işten cıkarılmama sebep oldu. Bolum mudurumde cok sinirli ama elinden bişey gelmiyor. Ben işyerimi mahmeye vermek istiyorum sizce dogru bir karar mı? Ve haklarım neler bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa cok teşekkur ederim.