İyi akşamlar,

Ben 24 yaşında universite okuyan biriyim. Ailemle aynı evde yaşıyorum. Dolayısıyla bazı tartışmalar kacınılmaz oluyor babamla. Ben haftasonları dışarı pek cıkmam. Haftaicileri de bir kac gun 8 de en gec 9 da evde olurum. Evimiz cok merkezi bir yerde ve babam da evin cevresinde olduğumu biliyor. Yani bir arac bile kullanmıyorum eve gelirken. Maksimum 10 dakika yurume mesafesi her yer. Ve etrafta insanlar var geceye kadar.

Bu bilgileri verme sebebim şu. Bazen kendimi abartıyor gibi hissediyorum yani acaba eve gec mi geliyorum, boyle olmamalı mı acaba gibi şeyler soruyorum icten ice. Cunku babam surekli bana ders calış, surekli geziyorsun calıştığın yok vs diyor. Yani bu yaşa geldim hala hesap sorması imalı konuşmalar yapması cok sinir bozucu değil mi?

Bugun de bir arkadaşıma gittim ve arkadaşım bizim karşı apartmanda oturuyor. 9 da evdeydim. Gunduz babam beni arayıp kardeşine ders calıştır demişti. Ben de tamam dedim. Biraz calıştırdım falan. Her zamanki gibi kardeşim istekli değildi, annemle dışarı cıkması falan gerekiyordu. Oyle kaldı ders. Ben de arkadaşıma gittim. Eve geldiğimde de kardeşim uyumuştu. Uyumasaydı yine calıştırırdım ama tabiki ortada yok kendisi.

Akşam eve geldim. Babam imalı bir şekilde “Nerdesin kızım sen?” dedi. (Sanki bilmiyor.) Ben de arkaşımdaydım dedim. Dediki kardeşine ders calıştır demiştim. Sen yine dışardasın dedi.

O an cok sinirlendim. “Kendi derslerimin sorumluğu yetmiyor, bir de kardeşimin derslerinin sorumluluğu icin mi başladın oraya gitme buraya gitme diye” dedim ve odadan hızlıca cıktım. Şuanda da cok sinirliyim. Bağırıp cağırmak istiyorum.

Sizce ben haksız mıyım?