Selamlar arkadaslar
Yilbasi dolayisiyla yaklasin 45 gundur hareketli bir donem gecirdim. Toplam 5 defa kermeste gorev aldim, para al ver,hediye burs topla vs derken, pek cok insanla da uzun aradan sonra gorusmus oldum. Ayni zamanda tiyatrocu arkadaslarla yogun olarak gorustum,hatta yeni insanlarla tanisip yeni projeler uzerinde konustum,yani bos oturmadim. Bu surecte eskilerden Kime merhaba nasilsiniz desem “vay dark nerelerdesin” “sen de pek vefasiz ciktin aramiyorsun sormuyorsun” “bos adamsin niye aramadin” sitemler

Yahu kim bos adam? Calismiyorum su anda evet ama pek cok sey var ugrastigim. Sirf kermeslere kosturmaktan zaten evde falan oturabildigim yok. Sadece ise gidiyor olmak degildir ki mesguliyet?

Normal zamanda da selam vermeyen insanlar veya durduk yere tribe girip selami sabahi kesen insanlar bile benden selam bekliyor,aramami bekliyor. Neden hep ben ariyorum diye dusunuyorum bazen. Tamam yasi buyuk olanlar var iclerinde,konum olarak pek yukarilarda olan insanlar var. Anliyorum ama herkesin de agasi ben degilim ki. Ben selam vermezsem selam vermiyorlar,ben aramazsam aramiyorlar. Ama her seferinde bir sitem. “Evet yoktum bir suredir,x icin kermes vardi katildim,sizin fabrikaya ugradim yoktunuz, evet ben de gecende sizi sormustum” “haklisiniz daha sık arayacagim” tarzi ortaya ortaya cevaplar verdim,uslubu bozmadan. Arami da bozmak istemiyorum, kendim icin degil,sahsi menfaatim asla yok zaten ama yarin bir ogrenciye burs istemeye kapisina gidebilecegim kisiler mesela.

Simdi onumuzdeki gunlerde yine doluyum. Yarin yine cocuklar yararina duzenledigimiz parali gunumuz var,ogleden sonra kuaforde randevum var. Dun kimlikleri ve ehliyetleri degistirmek icin esimin ilcesine gittik,ondan onceki gece esimin amcasi rahatsizdi gecmis olsuna gittik. Adam ameliyata girecek,fabrikasina benim bakmami rica etti,bakarim memnuniyetle dedim. Meslektasiz,oglu daha yeni yetisiyor,benim esimin kendi isleri var yani ozetle benden baska kimse yok yardimci olacak.

Bilenler bilir esimin de asiri buyuk bir ailesi var,3 gune bir mutlaka birileri gelir,elden geldigince agirlariz,yuk asla benim uzerimde olmaz ama onlara karsi da yerine getirmem gereken gorevler var. Kafamda bin tane tilki dolasiyor,santim santim planlama hesap vs yapiyorum yetisebilmek icin.

Daha da bunlar ne ki,baharda oglum krese baslayacak,ben de ise devam edecegim. Kim birakir kim alir dusunceleri aklimda simdiden,zaten 5-6 saat uyurum maksimum,o uyku da zehir oldu. Esim ilgilidir evle ve cocukla ama iste benim yapabildiklerimi sanmiyorum yapsin. Cozumu yok,anlatip rahatlamak istedim sadece.

Edit: daha konuyu acmadan bir telefon daha aldim,esimin uzak bir akrabasi kaynanasiyla kavga etmis ,cocugu ortada kalmis ,birakacak yeri yok,getirebilir miyim pazar gunu mesaim var diyor. Olur getir dedim ne yapayim. Aklimda o kaynana da var su anda eklendi,delirmek uzereyim cidden.

Hadi guzel sozlerinizi duyayim,olumsuz elestirileriniz de basimin taci elbette