Denizli'nin Pamukkale ilcesindeki bir ilkokulda, 9 kız oğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf oğretmeni 53 yaşındaki Ferruh A., Kocabaş Cezaevi'ndeki koğuşunda kendini pijamasıyla yatağına asarak intihar etti
Gecen 28 Şubat'ta Pamukkale ilcesindeki Adil Demiren-Mustafa Musoğlu İlkokulu'ndaki oğrencilerden bazılarının velileri, okul yonetimine giderek sınıf oğretmeni Ferruh A.'nın cocuklarına elle tacizde bulunduğunu ileri surup, şikayetci oldu. Bunun uzerine okul yonetimi, durumu, Denizli İl Emniyet Mudurluğu Cocuk Şubesi ile Denizli İl Milli Eğitim Mudurluğu'ne bildirdi. Başlatılan soruşturma kapsamında sınıf oğretmeni Ferruh A., polis tarafından gozaltına alındı. Tacize uğradığı one surulen 9 kız oğrenci, pedagog ve psikolog eşliğinde ifade verdi. Kız oğrencilerin ifadelerinde, oğretmenin kendilerine elle tacizde bulunduğunu soyledikleri oğrenildi. İddiaya gore oğretmen Ferruh A.'nın, parası olup olmadığını kontrol etme bahanesiyle oğrencilerin ceplerine elini sokup, tacizde bulunduğu ileri suruldu. Polisteki sorgusunda suclamaları kabul etmeyen sınıf oğretmeni Ferruh A., sevk edildiği adliyede tutuklanıp, Kocabaş D Tipi Cezaevi'ne konuldu. Ferruh A. bugun, kaldığı koğuşta pijamasıyla kendini yatağa asarak intihar etti. Ferruh A.'nın koğuş arkadaşları tarafından bulunan cesedi, cezaevi savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi yapılmak uzere Pamukkale Universitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na gonderildi. Jandarma, Ferruh A.'nın intiharı ile ilgili soruşturma başlattı.
Kaynak
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Oğretmen Cezaevinde İntihar Etti!