Marhaba arkdaslar. Hemen konuya giriyorum. Nasil giris yapacagimi da bilmiyorum ....
Bu cumle yani " sen ruh hastasısin" cumlesi ablamın bana yıllarca soylediği bir cumle.
Yıllarca bunu bana soyledi. En ufak bir hata, hatta hata denmeyecek basit şeylerde bile bana her zaman bunu soyledi.
Bende de soyle bir durumun oluşmaya başladığını farkettim, surekli icten ice kendime kendimin deli olmadığını kanıtlamaya calışıyorum. Oturup kalkmam, konuşmalarmi neredeyse her şeyimi bu ithami haketmedigimi kanıtlamaya calışırmış gibi belirliyorum.
Artık bu cumleye tahammul edemiyorum .
Ornek verecek olursam, mesela bugu n arkadaşımla pasta aldık ve cay yaptık bunları hazırlıyoruz bir yandan da muhabbet ediyoruz. Ablam da okuldan geldi ve hadi hadi kes pastayı artık dayanamıyorum gibi cumlelerle konusmalarimizi bolerek saygısızlık yapmaya başladı. Ben de sinir oldum beklemesini soyledim ama bu yine aynı hareketleri yaparak bizi boluyordu. Aşkını anlatıp durma gibi laflar ediyordu. Sonunda dayanamadım bıcağı sertce masaya vurarak al sen kes ne bu ya!! Tarzında tepki verdim. O da arkadaşıma donerek " gordun mu normal degil hasta işte" dedi. Her zamanki cumlesini kullandı. Bu kez aglama krizi gecirdim. Gercekten bahsettiği ruh hastasına donuştum.
Ablamın bu tavirlari beni cabuk sinirlenen biri haline getirdi. Bir de saygı takıntısı oluştu. Insanlarla iletişime gecerken surekli bana olan saygılarını olcuyorum. En ufak bir cumle bile olsa acaba bu saygısızlik mi diye olcup biciyorum. Saygısızlık olarak gorursem tepki veriyorum. Butun bunların ablamın yuzunden olduğunu dusunuyorum.
Kendisi surekli beni eleştirir. Kendisi ile karşılaştırır. O duzenli ise giremez, o okuyamaz, o bir sey beceremez, benim matematiğim ondan daha ileri seviyede vs vs.
Ozel ders verirken ders anında anlatımıma bile mudahale etti oğrencimin yanında. Bu gibi şeyler işte. Şunu cok merak ediyorum acaba sorun bende mi? Hep bunu sorguluyorum. Iyice bunaldim . Bir de beni surekli evden kovuyor. Evlen de git artık rahat edelim diyor. Evde eşyalara zarar veriyormusum.
Vs vs işte ...