MEB 5 bin sozleşmeli oğretmen ataması yapacak
İlkokul ve Ortaokul0 Mesaj
●53 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- MEB 5 bin sozleşmeli oğretmen ataması yapacak
-
05-09-2019, 21:08:59
Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin sozleşmeli oğretmen ataması yapacak. Bakanlıktan yapılan yazılı acıklamada, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ucreti
karşılığında gorev yapanların sozleşmeli oğretmenliğe gecişleri kapsamında 5 bin atama gercekleştirileceği belirtildi.
Başvuru icin Devlet Memurları Kanunu'ndaki gerekli şartların sağlanmasının yanı sıra Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında 2017-2018 eğitim ve oğretim yılında ek ders ucreti karşılığında gorev yapma gerekliliğinin bulunduğu ifade edilen acıklamada, başvuru şartları şoyle sıralandı:
"Herhangi bir sosyal guvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malulluk aylığı almaya hak kazanmamış olmak. Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ucreti karşılığında yaptıkları gorevlerinden dolayı başvuru tarihinin son gunu itibarıyla en az 540 gun sigorta primi odenmiş olmak. Mezun olunan yuksekoğretim programı, Bakanlığın oğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına gore atama yapılacak alana uygun olmak. Oğretmenliğe kaynak teşkil eden yuksekoğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar haric olmak uzere, Ortaoğretim Alan Oğretmenliği Tezsiz Yuksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olmak. Yurt dışındaki yuksekoğretim kurumlarından mezun olanların, Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığınca yuksek oğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt icindeki yuksekoğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak."
Başvuru icin 2017 yılı Kamu Personel Secme Sınavı'nda atanacağı alan icin puan turleri itibarıyla 50 ve uzerinde puan almanın da gerektiği bildirilen acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Devlet memurluğundan veya oğretmenlik mesleğinden cıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sozleşmeli oğretmen olarak calışmakta iken sozleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son gunu itibarıyla bir yıl bekleme suresini tamamlamış olmak, şartları aranacaktır. Bu kapsamda sozleşmeli oğretmenliğe başvurular, sozlu sınav, atama yapılacak alanlar ve kontenjan cizelgesi ile atama takvimi ve diğer hususlara ilişkin duyuru daha sonra 'http://meb.gov.tr - http://ikgm.meb.gov.tr' adreslerinde yayınlanacaktır. Diğer taraftan, bu kapsamda 5 bin sozleşmeli oğretmen pozisyonuna yapılan atamalar sonucunda boş pozisyon kalması halinde, boş kalan pozisyonlara, oğretmenlik icin yapılan 2018 yılı Kamu PersonelSecme Sınavı sonucları esas alınarak aynı usulle atama yapılacaktır."
kaynak: internethaber