Arkadaşlar ev sahibim kac aydır surekli organik pekmezle istiyordu memleketten, hatta bende olanı ben hep onlara vermiştim yaşlı cift canı cekmesin. yesinler diye, Yılbaşında memleketteydim aradılar pekmezini unutma diye gercekten surekli istiyorlardı . Yılbaşında memleketteydim, bizim akrabalardan bi kadın satıyordu pekmezi, maddi durumu cok kotu cocuklarına harclık ediyordu ve gercekten pekmezi cok guzeldi cok isteyen oluyordu.
Benden 4 kilo istediler, zor şartlarda otobuslerde getirdim pekmezi 10 saatlik yoldan, dun akşamda verdim hatta yanında bulgurda istediler , aksam pekmezle bulguru goturdum, Ne kadar dedi bende fiyatını soyledim ,bulguru da annem gonderdi hediye dedim ( hepsi organik)
Sabah sınavdan geldim bi baktım , kapının onunde pekmezle bulgur duruyor ama pekmezin bası eksik ,şok oldum sinirlerim tavan yaptı, beni aradılar bayagı zaman sonra" pekmez acınca tastıda ev bark kalmadı her yere dokuldu bu yuzden getirdiklerini soylediler once ben sasırınca geri tadı hoşuma gitmedi felan dediler, bende bende yediğinizin aynısı pekmezin aynısı nasıl tadı farklı olur dedim, yaslı insanlar diye sesimi cıkarmadım sorun değil dedim, peki bulgur hediye geldi size onu niye bıraktınız diyince sustular, tepki gosterdiğimi anlayınca Aksam musait misin sana gelelim bi dediler daha bana neyin acıklamasını yapacaklarsa , bende değilim k.bakmayın dedim kapattım.
Kac gundur burnumdan pekmez diye getirdiler şimdi boyle yaptılar ,ozellikle annemin hediyesi dediğim bulguru da gorunce cok sinirlendim uzuldum, ve bu insanlar cok zenginler gercekten pekmezde cok uygundu cunku kadın sırf satılsın diye kim ne verirse ona uygun satıyordu, Akşam cebimden gonderdim parasını kadına ve ben aldım yemiycem pekmezi, ben bu insanları gercekten seviyordum ama şuan o kadar kırıldımki com ayıp ettiler resmen dalga gecer gibi iş yaptılar neden boyle yaptılar acaba aklım almıyor size yapılsa bu olay napardınız
(Bastan fiyatını herseyini biliyordu)
Pekmez olayı
Kadınca0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Pekmez olayı