Kızlar direk konuya gireceğim. Eşimin en yakın arkadaşlarından biri 4 ay once evlendi. Kız başka şehirden gelin geldi. Bizde bu şehrin yerlisi değiliz bu arada. Bize de yakın ev tuttular. Ev taşınma yerleşme sureclerinde bir kac defa yardıma gittik. Elleri filan yemeğe değmez diye ailelerini evime cağırdım yemeğe caya ağırladım. Sonra yeni evli ciftimizi yemeğe davet ettim olması gerektiği gibi. Orda biz masaya oturduğumuzda kız hala başka odada telefonla konuşuyordu. Eşi gitti uyardı hadi gel otur artık masaya diye geldi. Biz de ev sahipliği yapmaya calışıyoruz tabi kız buralara yeni geldi yalnızlık cekmesin diye bir de ev hanımı zaten hep evde. Sonra pikniğe davet ettik. Kurban etlerimizden ustune de yine başka şeylerde alarak iyi bir yedirdik icirdik sonra bize geldik oyun oynadık filan. Orda bizi yendiler. Oyun sonucunu whatsapp grubumuzun profil fotoğrafı yaptı bide. Ben uyuz oldum. Ne kadar cocukca. :/ Cıkışta da vestiyerde bir ceket vardı bana olmayan ‘şunu bir ustune giysene canım bakalım nasıl olacak ’ dedim. Giydi ama yuzu asıldı. Kolu uzun geldi filan dedi. Ben de bunu ve diğer olmayan kıyafetlerimi koye gonderecem ordan kayınvalidem veriyor ihtiyacı olanlara dedim. Ama kendisine istiyorsan senin olsun, beğendiysen al, ustune olduysa giyebilirsin tarzı bişe demedim. Ki biri bana fazla kıyafet verse de ben alınmam ne guzel fazladan kıyafet goz cıkarmaz yani bozulacak bişe yok bence. Hem o tarz da bir ima olmadı. Sanki kendini kucuk gorduğumu filan mı sandı bilmiyorum kapıdan cıkarken iyi geceler dedi oyle opmeden direk cıktı. Sabahtan beri beraberiz yedirdik icirdik ağırladık oyle cıktı gitti. Eşime sordum yanlış birşey mi yaptım dedim. Bir daha deme oyle şeyler yanlış anlamış olabilir cok alıngan dedi. Alahala ne varmış ki bunda dedim.
Bu gunden sonra onlara yemeğe gittik. Giderken ev hediyemi+cerezimi+boreğimi aldım gittim. Ev hediyesi icin teşekkurunu duymadık. Getirdiğimiz cerezi de cayın yanında filan cıkarmadı onumuze koymadı. Bir borek koydu. Ben yine şaştım kaldım. (Bu gunden once de işten izinli olduğum birgun yanına kızkıza kahve icmeye de uğramıştım yine kendini yalnız hissetmesin diye)
Sonra ben bir operasyon gecirdim 1 hafta raporluydum evdeydim. Haliyle insanlar ve eşimin bu arkadaşı da beni sormuş. Bir sıkıntı mı var diye? O da rahatsız evde raporlu demiş. Ve bu bayan arkadaş o kadar şey paylaşmamıza rağmen ben elimden gelen onca iyiliği yapmama rağmen, evimiz o kadar yakın olmasına rağmen ne aradı ne sordu ne geldi ne gecmiş olsun dedi hic bir şey yok! Acaba kızın haberimi yok gunahını almayım derken eşimi bir ara arkadaşı aramış. Bizim diğer cift arkadaşlarla kayak merkezine gitmişler. Fotoğraflar paylaştılar orda. İşte ‘Mahoz rahatsız ya ondan size haber vermedik ’ diye. Demek ki kızın yani eşinin de haberi var yani. Ben cok uzuldum. İnsanlar ne kadar nankor dedim. Şu memlekette tanıdığı ettiği de yok artık ne hali varsa gorsun diyorum.
Ve bu akşam iş yerinden bir arkadaşımızın bebeğine hayırlı olsununa gidecez. Onlarda gelecek. Nasıl bir tepki vermeliyim ne demeliyim bilmiyorum. Ya da nasıl bir tepki vereceğimden kendimden emin olamıyorum! İnsanları ilk tanıdığınızda notr başlarsınız. Tanıdıkca bu değer artı yada eksi olur. Bir de cocuğun eşimin en yakın arkadaşlarından biri olması ayrıca uzucu. (Bu arada ben 29 kız 25 yaşında. Cok bir yaş farkı da yok cok kucukte değil bence ama bana cok duşuncesiz, ciğ ve toy geliyor. Yanlış anlaşılmasın da bir de okumuş etmiş lisans mezunu hani daha duşunceli olmasını beklersin belki biraz ama yok ben goremedim.)