Derdimiz hep kaynana koca olacak değil ya bende başka bir dert var . Cozum aramıyorum sadece o kadar şiştimki konuyla alakalı yazasım dertleşesim var .
Ben uzun mesafe koşularıyla ilgileniyorum ozellikle ultra maratonlar . Yaklaşık 2 ay once sağ eklemimde bir sıkıntı başladı . Bacağım benim değil gibi boyle nasıl anlatsam mekanik bir takılma hissetmeye başladım yururken . Tabi direkt doktora gittim . MR ve rontgen cekildi . Teşhis eklem yatağında hafif zedelenme . İlac tedavisi başladık . 10 gun sonra kontrol vardı gittim ve bir kac gun sonra 25 km ultra maraton yarışımın olduğunu koşup koşamayacağımı sordum . Dr ağrı kesicini al cık hic Bişi olmaz dedi . Aynı soylediği gibi yaptım ancak son 10 km kala ağrı şiddetlendi ve ben topallayarak bitirdim . Eve donuşte ağrılar azalmayınca başka bir hekime gittim olanları anlattım . Bana yarışı koşmamın buyuk hata olduğunu ilaclara devam etmemi ve fizik tedaviye başlamamı onerdi . Ya aklım almıyor sordum ozellikle bana koş dedi adam ..gidip kavga edesim var ağzıma geleni sayasım var . Tabi ne işime yararsa artık . Eğer koşmasam o yarışı şu an belki iyileşmiştim . Anlamakta gucluk cekiyorum gercekten .
Bir merkez buldum doktoruyla goruştum olanları anlattım . Benden bel MR istedi . Sonuc olarak yanlış teşhis koymuşlar sana sende bel fıtığı başlangıcı var ağrın ondan dedi . Ben fıtık başlangıcım olduğunu biliyorum zaten ama hic boyle bir ağrı yaşamadığımı soyledim keza topallıyorum o derece ağrı yaşıyorum. Bana kendi onerdiği bir tesiste en az 5 gun termal manuel terapi ve ozon terapi onerdi termalde kalmam soz konusu değildi gunu birlik gidip geldim diğer tedavilere başladık . 1 ay boyunca gittim 3800 gibi bir maliyeti oldu ama sadece hafifledi ağrı duzelme yok . Kendimi dolandırılmış gibi hissettim.
Bana başka bir hekim onerdiler bu arada ondan randevu aldım bekliyorum ama boş beklemekte istemiyorum bel fıtığında en iyi rehabilitasyon reformer pilatestir diye biliyorum guvendiğim bir hocayla derse başladık . Randevu zamanım geldi doktora gittim . Bu doktorda farklı bir teşhis koydu “kalca bursiti ,, .. hooop başka bir tedavi yumağının icinde buldum kendimi . Eklem arasına iğne felan yapıldı . İğne sonrası uc gun cok cok kotu durumdaydım ağrılar dayanılmaz hale geldi . Sonrasında eskiye dondum . Eskiye derken iğne oncesi halime . Ufaktan egzersiz izni cıktı felan derken ağlıyorum yaa ağrım var . Gecmiyor bir turlu . Ozgurce hareket edebilmeyi ,koşmayı ,adım atarken korkmamayı ,ağrısız hoplayıp zıplamayı ozledim . Korkuyorum cunku cok uzun surdu ve kronikleşecek diye aklım gidiyor . Korkuyorum cunku doğru teşhis edildiğini ve tedavi edildiğini duşunmuyorum. Kendimi guvende hissetmiyorum. Başka bir doktora gitmemde Bişi değiştirmeyecek hoş butcemde kalmadı artık . Napıcam ben kime İnanıp kime guveneceğim

kusura bakmayın baya uzun olmuş .. uc doktor ucunde farklı teşhis koydu dorduncuye gitsem ne olacak acaba ??