Erdoğan, Oğretmen polis ve hemşirelerin emeklilikte ek gostergesi 3600 cıkacak dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da partisinin secim beyannamesinde "Değerli kardeşlerim onemli bir konuya geliyorum. Burayı hassas dinleyelim. Polis, oğretmen, hemşire, din gorevlilerimize bir mujde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek gostergelerini 3 bin 600'e cıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş olacağız. Yeni doenem yepyeni bir anlayışla başlıyoruz. Cunku vakit birlik vakti. Cunku vakit Turkiye vakti. Erdem, irade, cesaret ile Turkiye şahlanacak. " dedi.
Devlet memurlarının aylık maaşları ve ozellikle de emeklilik hakları uzerinde etkisi olan unsurlardan birisi olan ek gostergeler, memurların hizmet sınıfları ve eğitim durumları ile kadro unvan ve derecelerine gore farklılık gosterebilmektedir. Ek gostergenin onemli bir odeme unsuru olması nedeniyle, Devlet memurlarının ek gosterge artışına ilişkin talepleri (YHS personelinin haklarında ek gosterge belirlenmesi talepleri) sıklıkla gundeme gelmektedir. Ek gostergelerinin yukseltilmesini isteyen oğretmenler, halen 1 inci derece oğretmen kadrosu icin gecerli olan 3000 ek gostergenin, aynı derecedeki muhendis kadrosu icin de gecerli olan 3600 seviyesine yukseltilmesini istemektedirler. Oğretmen ve muhendislerin ek gostergesi Eğitim ve Oğretim Hizmetleri Sınıfında “oğretmen” unvanlı kadrolar icin belirlenen ek en yuksek gosterge rakamı 3000, Teknik Hizmetler Sınıfında “muhendis” unvanlı kadrolar icin ek gosterge rakamı ise 3600'dur. Bu unvanların diğer kadro dereceleri icin belirlenen ek gostergeler de farklıdır. DERECE MUHENDİS EK GOSTERGESİ OĞRETMEN EK GOSTERGESİ 1 3600 3000 2 3000 2200 3 2200 1600 4 1600 1100 5 1300 900 6 1150 800 7 950 500 8 850 450 Oğretmen ek gostergesi muhendis kadar olursa maaşları ne kadar artar? Oğretmen kadrosunda olanlar hakkında dereceleri itibariyle uygulanan ek gosterge rakamlarının, aynı derecelerdeki muhendis kadroları icin belirlenmiş ek gostergelere eşitlenmesi halinde, oğretmenlerin aylık net maaşlarının her derecede ne kadar değişeceğinin gorulmesi bakımından hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir. NOT: BU VERİLER 2015 YILINA AİT. OZELLİKLE EMEKLİ OĞRETMENLERİN MAAŞI VE TAZMİNATLARI DAHA FAZLA ARTACAK. Ek gostergelerin 3.600'e cıkarılması emekli maaşlarını yuzde 20 oranında artıracaktır. AŞAĞIDAKİ DEĞERLERDEN EN AZ %40 DAHA FAZLA OLACAKTIR. DERECE AYLIK MAAŞTAKİ NET ARTIŞ 1 (28 TL AZALIR) 2 45 TL Artar 3 34 TL Artar 4 28 TL Artar 5 22 TL Artar 6 20 TL Artar 7 26 TL Artar 8 23 TL Artar *2015 yılı ilk 6 ayı icin gecerli olan katsayılara gore (%15 Gelir Vergisi diliminde) hesaplanmıştır. Ayrıca, 7 ve 8 inci derece kadrolarda gorev yapanların 30/09/2008 tarihinden sonra işe girdiği varsayılmıştır.
Kaynak
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul, Ortaokul
- Oğretmenlerin Ek Gostergesi 3600 Olacak!