Oncelikle konuyu kendim icin değil eşim icin acıyorum ve onun adına yeterince gerginim.
kendisi benim 2 kat uzerimde 7kişilik bir birimde calışıyor. iclerinden bir kadın calışan da zamanında arkadaş olduğumuz biri. Aylar once duşmanlığa sebep olan olay şuydu. Adı gecenin eşime ağzına geleni sayıp (abartmıyorum, eşimin ne ruh hastalığını, ne adiliğini, ne yalancılığını bıraktı. hepsi benim gozumun onunde oldu ve en az bu tartışma kadar boş sebeplerle. ben dumur olup kalmıştım o esnada, şuan olsa boyle sessiz kalmazdım. arkadaşlık kisvesi altında oyle saydırınca ne olduğunu şaşırmıştım. ) Neyse, eşimin de o hakaretlere karşı en azından senin gibi yalaka değilim demesi uzerine bu kişinin manipule aşaması tamamlanmış oldu ve gozyaşlarıyla gidip olayı anlatması gereken kişilere anlattı, birim yetkilisi dahil. 2 yetkili var ve onlarla arası iyi olduğundan eşimin haksız duruma duşmesi zor olmadı. Kendini yakın hissettirip karşıdakinin zaaflarını, hayatını oğrenen ve bir olayda icinde biriktirdiği nefreti kusup bu oğrendiklerini kendince kullanan insan tipi, evet hayattaki en tehlikeli insan tipi budur. Ben bunu oğrenmiş oldum. Bu arada eşimin sarfettiği cumleyi de savunmuyorum, o da yanlıştı ve olmaması gerekirdi ama karşı tarafın tavrı, hareketleri karşısında bu cumle masum bile kalmıştı o an. Olay ozeti bu şekilde.
Guncel duruma gelecek olursak kendisi işle ilgili rapor yazarken bağırış cağırışla şarkı soyleyip eşi dostu eşliğinde poğaca borekle işyerinde ve mesai saatinde gun yapmalarını anlatıyor bazen. Bura bizim copluğumuz diyerek koridorda gerinerek yurumelerini.. Devletin makamı değil kendilerine sonsuz tahsis edilmiş alan gibi davranmaları.. işleri aksattıkları halde ve yetkililerin de bunu bilip el ense şu işleri yapın demeleri.. İl Mudurunu bile kendilerine cekmişler, eşim mesai dışında İl Mudurune x bey diye hitap etttiği icin yanına cağırıp yaptığın hadsizlik bile demişliği var. Genelde mudur bey diye hitap ettiği halde.. toplanıp sigara bile iciliyor o odada, İl Muduru eşliğinde. Lise gibi ya. Ve bunları yapan 25-40 yaş aralığında insanlar. Evlenmeden once kurum misafirhanesinde kalıyordu eşim, bu işle ilgilenen gorevli kalmadığı donemin parasını istiyormuş, surekli soruyorlar sizin kattan bana aldın mı parayı diye. Bu durumun bile peşindeler, nasıl insanlarmış boyle ben anlamıyorum birbirlerini dolduruşa getirip eşimin acığını arıyorlar. Daha bilmediğimiz neler var kimbilir. Eşim birgun patlasa dahi haksız ilan edilecek, sesini cıkarmamaya devam etse daha cok ustune gidilecek. Bu nasıl bi durum boyle bilmiyorum. Acıkca yazmak istemiyorum ama bazı uzantıların kurumlara karışmasına karşı olsam da, gecen hafta kurumda başka bir olay icin mv den biri arayınca cil yavrusu gibi dağıldılar. anladıkları dil bu mu gercekten? şu durumda ne yapmalı ?
Resmen ciftlik!
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Resmen ciftlik!