Oğretim Uyesi Dışındaki Oğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yonetmelikte yapılan değişiklikler Resmi Gazete'nin bugunku sayısında yayımlandı.

YOK yetkililerinden alınan bilgiye gore, lisans duzeyinde eğitim yapılan birimlerdeki oğretim gorevlisi kadrolarına lisans mezunu olup alanında en az 5 yıl tecrubeli olanlar başvuru yapabiliyorken yonetmelik değişikliğiyle yalnızca en az tezli yuksek lisans mezunu olanlar başvuru yapabilecek.

Yeni duzenlemeyle devlet yuksekoğretim kurumlarının araştırma gorevlisi kadrolarına başvuru koşulları 2547 sayılı Kanun'un 50/d maddesi kapsamında atama yapılması uygulamasına uygun hale getirildi.

Araştırma gorevlisi kadrosuna başvurabilmek icin ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak gerekecek. Devlet yuksekoğretim kurumlarının araştırma gorevlisi kadrolarına başvurularda tezli yuksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi oğrencisi olma şartı; vakıf yuksekoğretim kurumlarının araştırma gorevlisi kadrolarına başvurularda ise en az lisans mezunu olmak şartı aranacak.

Ote yandan kanun ile kaldırılan okutman, uzman, eğitim oğretim planlamacısı ve ceviricilere ilişkin hukumler yonetmelik metninden cıkarıldı.

Kaynak