kadınların ayıp yerlerini goster hz havva hz ademe hangi meyveyi yedirdi hzhavva hzademe hangi meyveyi yedirdi kadınların ayıp yerleri yerleri video
Bazı kitaplarda şoyle bir hurafe gecer: "Havva validemiz, Hz.Adem'i kandırdı, ona cennet meyvesinden yedirdi. Bu olay ikisininde cennetten cıkmasına sebep oldu. Bunun icin Cenab-ı Hak adeti ve gebeliği Hz.Havva'ya bir ceza olarak verdi."
İslam, daha once Yahudi ve Hristiyanların yapıştırdıkları lanetlik durumunu tamamen bertaraf etti. Adem Peygamberin cennetten cıkarılmasında her ikisinide sorumlu tuttu. İslam'da kadın kotuluklerin ve şeytani iğvaların kaynağı olarak gorulmez. İslam'da Hz.Adem'i kadının baştan cıkardığına inanılmaz. İslam bu batıl duşunceleri tamamen yıkmıştır.
Cenab-ı Hak buyuruyor:

"Derken şeytan onların ayağını oradan kaydırdı. İcinde bulundukları cennetten cıkardı."(Bakara Suresi:36)
"Derken şeytan, birbirine kapalı ayıp yerlerini kendilerine gostermek icin onlara vesvese verdi ve: Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedî kalanlardan olursunuz diye yasakladı, dedi. Ve onlara: Ben gercekten size oğut verenlerdenim, diye yemin etti..Boylece onları hile ile aldattı. Ağacın meyvesini tattıklarında ayıp yerleri kendilerine gorundu. Ve cennet yapraklarından uzerlerini ortmeye başladılar. Rableri onlara: Ben size o ağacı yasaklamadım mı ve şeytan size apacık bir duşmandır, demedim mi? diye nid etti. (Adem ile eşi) dediler ki: Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz. Allah: Birbirinize duşman olarak inin! Sizin icin yeryuzunde bir sureye kadaryerleşme ve faydalanma vardır, buyurdu. " (Araf suresi :20-24)
"Derken şeytan onun aklını karıştırıp "Ey Adem! dedi, sana ebedîlik ağacını ve sonu gelmez bir saltanatı gostereyim mi? Nihayet ondan yediler. Bunun uzerine kendilerine ayıp yerleri gorundu. Ustlerini cennet yaprağı ile ortmeye calıştılar. (Bu suretle) Âdem Rabbine Âsi olup yolunu şaşırdı. Sonra Rabbi onu seckin kıldı; tevbesini kabul etti ve doğru yola yoneltti." (Taha suresi 120-122)
Kur'an, yasaklanmış ağactan tatma sucunu Havva Anamıza yukleyen, kadınları hor ve hakir goren tum anlayışları kokunden nehyeder.

Hadis-i Şerif'de belirtildiği gibi:
"Adet, Allah'ın Adem kızlarına taktir buyurduğu bir şeydir." Takdirdir, ceza değildir.

Kaynak: Buyuk Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN