Arkadaşlar Merhaba

Benim sorunum şu ki nişanlım ve benim duğun tarihimiz bir turlu belirlenemiyor. Nasıl yani diye soranlara en baştan acıklayım. Biz uc bucuk senedir beraberiz. 2016 eylulde nişanlım bana evlenme teklifi etti kasımda ailesi tanışmaya geldi ve 2017 temmuzda nişanımız ( kız isteme nişan bir arada) oldu. tanışma ile nişanın neden arası bu kadar uzadı derseniz ailesi bazı şartlar koştu. Okulunuz bitsin işe girin oyle kız isteriz dediler. biz temmuzdan beri nişanlıyız ve aynı evde yaşıyoruz lakin hala ailesi benim ailemi arayıp nikah tarihini kesinleştirmiyor cunku bu seferde ben işsizim ve iş bulup işimde sebat gostereyim ondan sonra duğun yapacaklarmış. Babam ise bu hayatta kimsenin garantisi yok ne yani evlenseniz biriniz işten cıksa ya da cıkarılsa boşanacak mısınız diye tepki gosteriyor ki bence haklı. ve şoyle bir şey babam aynı evde yaşamamıza rıza gosterse de işin uzamasından mutsuzluk duyuyor cunku ne kadar rıza gosterirse gostersin hoşnut değil. nişanlımın ailesi ile konuştum ben nişanlım da konuştu ama cok değişik davranıyorlar mesela tutturmuşlar devlet memuru ol diye oyle kolaydı sanki. bir de formasyon al diyorlar ben oğretmen olmak istemiyorum ki ben heyecanlı bir tipim zaten benden oğretmen falan olmaz. neymiş efendim istanbula taşıalımmış ben istanbuldan nefret ederim. sebep de oğulları tek cocuk yanlarında olsun istiyorlarmış. inanın ağzımı acıp tek kelam etmiyorum onlara bu şikayet ettiğim konularda ama rahatsızlık duyuyorum bu baskıcı tavırdan. Ne yapmalıyım sizce bu duğun tarihi konusunda?