İcra Takibi ve Haciz Bilgisi Olan Yardım
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- İcra Takibi ve Haciz Bilgisi Olan Yardım
-
03-10-2022, 08:07:39Merhabalar oncelikle bir yakınım icin yardıma ihtiyacım var. Yakınımin bankaya kredi borcu var. 3 ay odeme suresi gectiği icin avukata verilmiş. Avukat burosundan calışan biri kendisini arayıp borcu 3 gun icinde odemeniz gerekiyor odenmezse evinize icra yolu ile eşyalar alınır demiş. Yakınım sigortalı olarak calışıyor. Maasimdan kesinti yapın ailemle birlikte kalıyorum ailemin bu durumdan haberdar olmasını istemiyorum demiş. Akabinde goruştuğu kişiyi ben aradım eşyaları almanın mumkun olup olmadığını sordum alabiliriz dedi bulasik makinasi camasir makinasi bunlar zorunlu ihtiyac degil diyor hali zorunlu ihtiyac degilmis zaten borclunun uzerine alinmis seyler degil ama pskilojik baskı gibi oluyor. İnternetten yaptığım araştırmaya gore yaşam koşullarına gore kullanilabilecek eşyalar alınamaz bir eşyadan cift varsa alınabilir gibi bir bilgi var goruştuğum kişiye bunu soylediğimde alabilirim kanunda boyle birşey yok diyor. Evdeki eşyalar Yakınımin ailesine ait kiminin faturası var kiminin yok saklanmamis bu durumda ne olur. Birde icra takip dosyasındaki tutar farklı avukat burosundan istenen tutar farklı faiz işlendi diyor doğru mudur? Dosya 2 gun once acılmış. Bilen avukat veya başına gelen var mıdır ? Cok canım sıkıldı bu duruma.