3 aylık bir bebeğim var ve kimseyi kırmadan Uygun bir dille olmasını istemediklerimi soyluyorum; Lakin artık başedemiyorum. Hafta sonu kayınvalidem bizdeydi. Opme bebeğimi dedikce ''Opuyorum işte ne yaparsan yap'' diyip devam etti cocuğumun yuzunu tukuruğe boğmaya. Opme işte! yuzunu,elini opme! ne biliyim başını,ayağını falan op. İlla opmek gerekiyor ise bunu yap.
Garip garip tabirler kullanmayı da ihmal etmiyor tabi bebeğime. Once ''maskot bu, manyak olmuş bu'' dedi. ''Benim bebeğim niye oyle olsun o bizi maskot yaptı'' dedim kapattım konuyu.(Yani demek istiyorum ki cocuğuma boyle tabirler kullanmandan hoşlanmıyorum) 5 dk Sonra ''şam şeytanı'' demez mi... Artık tutamadım kendimi ''Sensin şam şeytanı'' dedim.Annesi ''aaa şuna bak'' diyip her zamanki gibi dizlerini dovuyor. Eşim tabi annem sevdiğinden oyle diyor diye atağa gecince iyi işte sevgimiz karşılıklı dedim. Anneside bizim oralarda boyle sevilir dedi.(annesi şam şeytanı der,babası eşek oğlu eşek der kızıma) Ayyyy delireceğim ya nasıl yerlermiş oralar...hep bizim oralar hep....
Bebeğim acıktı oda da emziriyim ben dedim. bana hic yanımda emzirmedin diyor.eşimde emzirme ortunu getiriyim burada emzir dedi. ben senin yanında emzirmek zorunda değilim ki dedim. hayırda hic emzirdiğini gormedim dedi.(ben sana cocuğumu emzirdiğimi kanıtlamak durumunda mıyım.) emziren kadınların gogusler fora diye ortalıkta gezdiğini mi sanıyorlar gercekten. hem emzirmek anne ve bebek icin en ozel,en mahrem an değil midir?
Hergun aradıkları yetmiyormuş gibi her hafta sonu birlikte vakit gecirelim de istiyorlar.( telefonla aradığında hoparlore verin diyor,uyuyor diyoruz uyandırın o zaman diyor,ağlatın sesini duyayım dedi birgun uyuyan bebek ağlatılır mı nasıl konuşuyorsunuz boyle dedim. hergun olan boyle bir aramadan bahsediyorum) Boyle vakit mi gecer Cin işkencesi gibiler. Dun yine aramış babası hafta sonu bebeği getirin diyor.2 gun once buradaydınız sanki bana ısmarlama oyuncak.her hafta sonumu onlara bağlayamam ki. bizimde her karı koca gibi sosyal bir hayatımız var. yeri geliyor hafta sonunu dort gozle bekliyorum eşim gelsin de işlerimi halledeyim diye. bazı zamanlar eşim ve kızımla zaman gecirmek istiyorum. neden bu duşuncesizlik,neden bu saygısızca hareketler. ben ben olmaktan cıkmak uzereyim. cirkinleşmek istemiyorum ama cirkinde olsam, guzelde olsam değişen pek birşey olmuyor. yine bildiklerinden şaşmıyorlar. beni rahatsız eden bir durum varsa yanlış giden birşeyler var demektir. doğrusu nedir? nerede yanlış yapıyorum,nasıl bir yol izlemeliyim?Sizler nasıl başediyorsunuz? Tecrubelerinizden faydalanmak isterim... Şimdiden teşekkurler...
Kayınvalide ve kayınpeder ile başetme klavuzu
Kadınca0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Kayınvalide ve kayınpeder ile başetme klavuzu