Herkese iyi akşamlar.
Gecen sene hukuk fakultesinden mezun oldum. Buyuk bi şehirde tek başıma yaşıyorum, ailem yardımcı oluyor sağolsun. Stajımı başlattım mezun olur olmaz ve hemen hakimlik savcılığa hazırlanmaya başladım. Sınavı kazandım ama mulakatta olmadı. Nasip dedim. O sıra başka bir sınava daha girdim yine kazandım fakat o da mulakatta olmadı.
Gecen sene sınavdan once 1 ay kadar bir buroda stajyer olarak calıştım ve bu sure icinde benim tum ozguvenim yerle bir oldu. İlk olarak calıştığım yer cok kurumsal bir yer değildi, ben genel olarak cok uyumlu bir insanımdır. Guler yuzluyumdur ve kibarımdır. Ama o 1 ay icinde iş hayatında kesinlikle boyle olunmaması gerektiğini oğrendim. Sanırım boyle olunca ezik goruluyorsun. Yanında calıştığım kişi kotu biri değildi fakat kaba bi kadındı. Benim cevap vermediğimi gordukce emirler vermeye başladı. Bir şeyi unutunca hemen sorun ne, bunu anlamayacak ne var, mutsuz musun vs. İştn cıktıktan sonra hep o dediği laflar aklıma geldi. Keşke şoyle cevap verseydim, kendimi ezdirmeseydim vs diye kendi kendimi yedim. İş yaşantısında hep boyle midir gercekten? Dişini gostermeyince hep boyle ezmeye mi calışırlar insanı? Bi ornek vereyim, mesainin bitmesine yakın kahve icmiştik. Orda mutfak işleriyle ilgilenen abla geldi bulaşıklarınızı yıkayın dedi. Ben de kendi bardağımı yıkarken avukatım geldi bırak napıyorsun, sen avukatsın bu iş onun gorevi bulaşık yıkamak ne demek diye kızdı. Aslında haklıydı ama orda ablaya bu senin işin, niye ben yıkayayım diyemedim. karşımdaki insan ne der, bir tartışma cıkar mı aman şimdi bi sıkıntı cıkmasın tarzında yaşıyorum hep sanırım.
Neyse o zamandan bu zamana baya vakit gecti, ben bu olaylardan sonra sınavlar da araya girince hic iş oğrenemedim cunku fiilen bi buroda calışmadım. Sanki işi beceremeyecekmişim gibi hissediyorum. Benimle aynı anda mezun olan insanlara bakıyorum. Gayet yapılabilecek şeyleri yaptıklarını gorunce ya ben yapamazsam, kesin yapamam beceremiycem diyorum kendi kendime. Bu arada babamın da avukatlara karşı bir onyargısı var. Sakın avukatlığı duşunme sen yapamazsın, orda bi sureyi kacırısan nolcak mesela diyor. Devlete girmeye calış sınavlara hazırlan sen diyor. Ama denedim olmadı işte sınavlar. Bir bucuk senedir tek başıma yaşıyorum. Artık kendi paramı kazanmak istiyorum. Bi yerden başlamak istiyorum ama korkuyorum. Sizin benimkine benzer sorunlarınız oldu mu? Bu surecte neler yaptınız? Babama karşı tavrım nasıl olmalı tavsiyelerinizi bekliyorum.
Calışmaktan Korkmak
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Calışmaktan Korkmak