İyi geceler hanımlar.saatlerdir uyku tutmadı.sorguluyorum kendimi,hayatımı ve genel olarak hayatı.Başıma ağrılar girdi bir sonuca varamadım.Aslında gecici bir durum yani sabah olunca kendimi iyi hissederim buyuk ihtimal.ama şu an yazmaya ihtiyacım var.Aslında hep yazarım yazarak rahatlarım.Ama şu anda cevap almaya da ihtiyacım var sanırım.
Yazdıklarımı okuyunca bana kıskanc,kotumser vs.diyenler olabilir.Tum yorumlara acığım.neyse sadede geleyim.Ben uc cocuk annesi eşinden ayrılmak uzere olan calışan bir bayanım.Etrafımda bir cok insanın kolaylıkla sahip olduğu imkanlara ben tırnaklarımla kazıyarak sahip oluyorum tabiri caizse.orneğin oğretmenim.ve sene başında mudurle konuştum programım icin.“hocam biliyorsunuz durumumu 3 cocuğum var artık ucretsiz izin hakkım doldu.en kucuk cocuğum iki yaşında ona yarım gun bakıcı ayarladım.ortanca cocuğum ana sınıfında ve okullar yarım gun ozel okula verecek durumum yok.devlet okulu yarım gun.kızımda 12 de cıkıyor yemeğe geliyor.hocam lutfen dersimi oğlene kadar ayarlayın.oğleden sonram boş olsun.bu iyiliğinizi olene kadar unutmam” dedim.olmaz dedi mumkun değil dedi bi kere nobetin var yani o gun tam gun okulda olacaksın.o gun olabiliyorsan hergun olursun dedi.bakıcıyı tam gun tut dedi.tam gun tutsam da tek cocuk icin gecerli diğerlerini almaz dedim.neyse adam bin dereden su getirdi.dayanamadım ağladım resmen.iki gun sonra okulda aynı benim durumumda yani sut izni bitmiş iki bayana.ama onların tek cocuk.oğlene kadar ders verilmiş ve nobet yazılmamış olduğunu fark ettim.şok oldum.eşime anlattım her kurumda oluyor bunlar normal falan dedi.arkadaşımın yorumu ise yalaka olacaksın arkadaşım yoksa işin yurumez.oldu.sonucu hic anlatmayayım mesele bu zaten.en buyuk kazığı eşimden yedim zaten.ilk iki cocuğumda cocuklar iki uc aylıkken calışmaya başladım.ucuncude de aynı ama bazı sebepler yuzunden ucretsiz izin kullandım.eşimle boşanma sebebim bu temelde.kullanıldığımı farkettim.bir kac ay para getirmeyince benden kotusu olmadı.arkadaşlara bakıyorum coğu 2 yaşına kadar izin kullanıyor ya da 1 yaşına kadar donduklerinde de surekli sızlanıyorlar.yok bebekleri cok kucukmuş yok onlara ihtiyacı varmış.
Ucuncu bir ornek gercekten cok zor durumda kaldığım bir gun hasta değildim ama cocuklar ortada kalmıştı resmen.ayrıntıya gerek yok.durumumu anlattım doktora devlet hastanesinde yok dedi hasta olmayana rapor vermiyoruz.ozele gittim yok bu aralar rapor sıkıntı dedi.cocuğun birini yanımda goturdum birini bir akrabaya bıraktık derken cocukları doke saca okula gittim.gecen gunlerde bir arkadaş 1 hafta rapor aldı.donduğunde gecmiş olsun hastamıydın dedim.“yok ben değilde cocuk biraz hastaydı evde kalmak istedim”muhtemelen tanıdığı bir doktor yazdı.sık sık rapor alır zaten.bi de diyorlarki imkanları olnmayanlar olanlardan ne istiyor anlamıyorum.hic mi tanıdığın yok git sende yazdır.
Verecek ornek aklıma gelenler bunlar.oh be rahatladım.ertesi gun şanssız hayatıma devam.boyle yazdığıma bakmayın.gecte olsa boyle bir adamdan yani eşim kurtulacak olmama seviniyorum mesela.yalaka olmadığım icin kendimle gurur duyuyorum.işlerim yolunda gitmese de guclu olduğum icin ayaklarımın uzerinde durduğum icin.ağlayıp sızlanmadığım icin de cok mutluyum.
Bunun adı şanssızlık mı,aptallık mı?
Kadınca0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Bunun adı şanssızlık mı,aptallık mı?