Merhaba
babamı anlatacağım biraz size
babam para biriktirmek kucukluğumuzde bizi ezdiren
yeminle manavın attığı curuk meyveyi getirip meyve bile alıyorum size ceşit ceşit diyen biri
ama gercekte paramız yokmuydu vardı
babam evler bu kadar pahalı olmadığı donemde 3+1 ev fiyatına (13 000 TL) araba aldı ailesine memlekete(yanlış okumadınız 2000 yılında evler o fiyattı )
amcamın kumar borclarını odedi diğerinin ev taksidine cocuklarının evlendirilmesine para harcadı
erkek kardeşim doğduğunda ben okulluydum bebekliğinde kafasını baygınlık gecirdi, ateşler icinde yatıyordu annem etraftan oğrendiği şekilde ilac alıpda verdi para harcanacak diye doktora goturmedi babam annem ağladı durdu
annem işe girince (15 yaşımda rahat olmaya başladık) 18 yaşında derslerim iyi olmasına rağmen işe girdim

18 yaşımda maaşını vermeyceksen eşyalarını falan topla defol git dedi

ben 30 yaşına gireceğim birkac aya elimde avucumda birşey yok babamın ciddi derecede kahvehane takıntısı var elinde para tutamıyor emekli aylığı ona yetmiyor
kendimi gectim erkek kardeşim evlenirken hicbir şekilde para vereceğini sanmıyorum kendine guvenen evlenmesin diyebilir (daha evlilik falan yok hem kucuk hem askerde)
ben evlensem annem eğer gorduğu tedaviyi aksatırsa kor olabilir ki şekeri herkes kontrol etmeye calış diyor ama babam yuzunden surekli şekeri yuksek ve %50 ye duştu gormesi
annem calışıyor cunku babamdan bize fayda yok ve kadın devlet olmasına rağmen ayda 750 TL gozune veriyor ve ev masrafını karşılıyor bende ev masrafına katkı sağlıyorum
babam biryere giderken değil hediyesini benzinini dahil bize aldrırır
erkek kardeşim asker, paran var mı diyorum bana vereceğini anneme ver de kadın eskileri giyiyor hep, yuzu gulsun ben idare ederim der (annem kendine birşey almaz yama yapar onu giyer biz alırsak sevinir giyer aldığımız şey pahalıysa da icime oturdu kızım cula bu kadar vermeyelim para der durur size lazımsa ben sonra alayım acelem yoktu der)
evimiz var annem bu evi almak icin babama yalvardı kımıldamadı amcamları aradı eşlerini aradı yalvardı ağladı onlar konuşunca aldı babam, evimiz olmasa nasıl gecinirdik bilmiyorum
babam kendi ailesine surekli verdi ve onların bize hicbir faydası asla olmadı
anneme miras kaldı memlekette halamla bir olup, babam annem başka şehirde aynı yerde olmasına rağmen ve mirası teyzem ile halam boluştuğu halde (akrabalık ilişkisi biraz karışık alma hakkı vardı halamın)
teyzemden almış parayı babamla konuşarak orada telefon ile hesap actırıp hesabına attırmış parayı
annem bu yuzden surekli ağladı benim param dedi durdu
ve annem bu olaydan sonra surekli hastalandı ve sonunda felc oldu cok şukur iyileşti atlattık o gunleri ve şimdi calışıyor

babamdan bu parayı almak istiyorum ama avukat vs. tutacak param yok nasıl alabilirim
ev babam ustune kumarda kaybetmemesi borcuna karşılık satmaması veya başkasına evi devretmemesi icin ne yapabilirim?

babamla birsonraki ay itibariyle paramı vermek istemiyorum evde olay cıkacak kesin
annem fenalaşınca işe gitmese atarlar, %50 gormuyor ve gecmişte felc gecirdi emekli olma şansı var mıdır?