Merhabalar, yıllardır boşanma surecim devam ediyor, cok şukur bir kac haftaya boşanacağım. Benim gectiğim yoldan gecenler bilir icinde bulunduğumuz durumu yoksaysak bile cevredekiler can sıkmak icin gayet de yeterli oluyor. Tum hamileliğimi babaevimde gecirdiğim icin alıştığımı sanıyordum artık benim yaşadıklarım hakkında her Allah ’ın kulunun yuzume yada arkamdan yorumlar yapmasına ama gel gor ki oyle değilmiş. Hala midemi bulandırmayı başarıyorlar.
Halam ben hamileyken “Şimdi abim sana kızmıyor ama hele bir doğsun abim her ağlamasında sinirlenecek susturun şunu diye kızacak, gozu bebeğini goturmeyecek.” gibi şeyler soyluyordu. Annem sustururdu tabi her defasında, “Sizin torunlarınızdan ne farkı var benim torunumun, torun baldan tatlıdır” diyerek. Oyle de oldu zaten ailem cok duşkundur evladıma, cok da ilgililer sağ olsunlar. Bunun gibi bir cok canımı sıkan sozler... Uzaktan birileri olsa hic umursamayacağım ama evimize sık sık gelen dost gecinen yakınlarımdan bu tur şeyleri duymak beni cok uzuyor. Bu yakında boşanma davasının duruşması vardı hic katılmıyordum bu sefer katılayım dedim, gittim. Halam eve donduğumde beni gorur gormez “Ne oldu? Boşanmak istemiyorum demedi mi? Tuh ben oyle der diye umit ediyordum” dedi. Galiba karşı taraf boşanmak istemiyorum dediği an benim barışacağımı sanıyor. Benim en kotu gunumde yanımda olmayan, hayatımı cehenneme ceviren bir insanla hic bir şekilde tekrar denemeyi duşunmem ki bir de onun tek sozune bakacağım. Neden boyle duşunuyor, herkes mi aynı şeyi duşunuyor diye duşunup duruyorum o gunden beri. Ki zaten ben karımı da cocuğumu da istiyorum dava reddedilsin dedi evladımın babası ama baba tarafımın niyetini bildiğim icin barış diye ısrar etmesinler diye hayır oyle bir şey demedi dedim halama. Yine de canımı sıkmayı başardı. Nasıl susturabilirim kızlar cevremi? Torba değil buzesin deyip bu sozleri duymaya devam mı edeceğim bekar anne olduğum surece?
Boşanmak istemiyorum demedi mi?
Kadınca0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Boşanmak istemiyorum demedi mi?