Merhaba hanımlar
Bir arkadasim var ve ona cok uzuluyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya calışıyorum fakat fikirlerinize ihtiyacım var. Okuyup fikirlerinizi soylerseniz cok mutlu olurum. Şoyle ki :
Cok yakın ve sevdiğim bir arkadaşım bu. Dostluğumuz yıllar oncesine dayanıyor. Ortaokul lise doneminden hep beraberdik. Universiteleri farklı yerlerde okuduk. Şu anda da farklı illerde yaşıyoruz. Ancak bu zamana kadar bağimizi hic koparmadik. Fazla uzatmayayim arkadaşımın adı Aslı olsun. Aslı 15 yıl oldu evleneli. Universitede aşık oldu okulunu bitirmeden evlendi.Sonra mezun oldu. Eşi de daha ogrenciymis o zamanlar . Ailesi istemedi ama Aslı seviyorum diye evlendi ve 15 yıldır kv ve kp hep beraber yaşıyorlar. 3 cocuğu var . En kucuğu 10 yaşında. Aslı eve geldiği gunden beri evin her işini o yapıyor . Yemek temizlik aklınıza ne gelirse kv si herşeyden elini eteğini cekmis. Aslı varken kocasının cayını corbasını bile koymuyormus. Bu 15 yıldır hep boyleymiş yani. Tembelliğini gecti Aslı alışmış artık ama evde surekli huzursuzluk cikariyormus. Eşiyle surekli bu yuzden kavgalı. Bir kac defa boşanmanın eşiğinden donmuş bu 15 yılda. Ailem arkamda ama onların da durumu yok diyor.yani kıt kanaat ancak kendilerini idare ettiriyorlar. En son Aslı arkadaşlarını eve davet ettiği icin kayınvalide kavga cıkarmış . Gitmeyeceksin kimse de gelmeyecek gelirlerse kovarim demiş . O gunden beri kv le konuşmuyor eşine soylemiş bana artık annem deme benim icin bitti diye. Eşi, bir kere eşim derse, yirmi kere annem diyen cinsten. Arkadaşım 15 yıldır ayrı eve cıkalım diyor kocası kendine guvenemiyor benim oyle bi imkanım yok diyormuş. Arkadaşım calışmak istiyor ona da izin vermiyorlar. Olmuyor boyle madem boşanalim sen cıkamıyorsan ben tek cıkarım ayri eve demiş, boşanmaya da yanaşmıyormus. Ancak resmen esir kampında yaşıyor hic bir yere cıkmıyor yılda bir memleketine gidiyor onda da yalvar yakar kavga dovuş izin alıyormuş. Neyse en son bu gece yine tartişmişlar. Eşi annemle konuşacaksın yemeğini cayını onune koyacaksın hizmet edeceksin diye baskı yapmış.( Bu arada kv cok genc taş gibi kadın gayet sağlıklı.) Aslı beni aradı ağlayarak aileme soylersem uzulecekler ne yapıcam diye. Ben buyukşehirde yaşiyorum destek olmaya hazırım arkadaşıma . Memlekete gitmek istemezsen buraya gel. Bir ev tutar iş buluruz en kotu ihtimal dedim. Tabi once eşinle konuş vs. Herşeyi soyledim tabi yuvası yıkılsın da istemem. Ama artık bu adamla olmaz diyor. Ne yapsın şimdi bu kızcağiz arkadaşlar bi akıl verin . Kendisi dava acsa ya da evden ayrılsa haksız duruma duşer mi . Cocuklari da orda okula gidiyor gerci ama orda da kimsesi yok ne akraba ne aile. Cevresi de yok sosyal hayatı olmadığı icin. Hep sindirilmiş yıllardır psikolojik şiddet gormuş bir nevi. Cok muşkul durumda .Sizce nasıl yardımcı olabilirim?
Uzun oldu hakkınızı helal edin. Okuyup yorum yapan herkese saygılar , teşekkurler şimdiden.