Herkese merhaba, 2018' de yurtdışına doktora icin taşındım. Bircok konu actım doktoraya başladığımdan beri benden ve diğer kişilerden kaynaklanan sorunlar sebebiyle işlerim bir turlu yoluna girmedi. Ben akademiye uygun olmadığımı duşunuyorum yaşadıklarımdan sonra, herkes uygun olmak zorunda değil zaten. Defalarca adım attım buradaki hayatımı kolaylaştırmak icin, bir kısmı işe yaradı. Kotu başladığı icin ne yaparsam yapayım tam anlamıyla yoluna koyamadım, hep bir sorun cıktı, sorun cıktıkca sureci iyi yonetemedim daha cok battım ve artık ruh sağlığım etkilenmeye başladı. Geceleri uyuyamıyorum, durup durup ellerim titriyor, surekli kalp carpıntısı yaşıyorum panik atak benzeri. En son bugun yaşadığım ve hic beklemediğim bir olay son noktam oldu, bu şekilde buradaki hayatıma devam etmek istemiyorum.
Şubat ayında doktorayı bırakmayı duşunuyorum ama beni tek duşunduren Turkiye' ye geri donecek olmam. Acıkcası buradaki hayatımı seviyorum, geri donmek istemiyorum. Başka bir ulkeye taşınabilirim, iş başvurusu da yaptım birkac yere ama henuz geri donuş yok. Maddi olarak doktorayı bırakırsam burada kalamam o yuzden geri donmem gerekecek. Beni tek tutan şey şartlarımın burada iyi olması... Biraz daha sabredip(ama sabredemiyorum cunku bugunden sonra buradaki hayatım iyice zorlaşacak), iş bulup oyle bırakmak mı? Psikolojim acısından her şeyi boşverip, Turkiye' ye donerek iş aramaya devam etmek mi? Bu arada yaşım 26, yuksek lisans mezunuyum ve yurtdışında iş bulabileceğim bir mesleğim var.
Kariyer ve ulke değişikliği, kafa karışıklığı...
Kadınca0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Kariyer ve ulke değişikliği, kafa karışıklığı...