Selam hanımlar,

Bizim evle ilgili bir konu var. Anne ve babamın surekli tartıştığı. Şimdi bizimkiler eski evi satıp yeni ev aldılar krediyle. Buyuk, gayet geniş, guzel bir ev. Eski ev satılınca babam tum parayı yeni eve yatırmayıp borsa vs derken kaybediyor. Bir kısmını yatırıyor yeni eve.Dolayısıyla kredi taksiti de yuksek oluyor. Şimdi kredileri 8 yıl sonra bitecek. Ama babam evi satalım diye tutturmuş durumda. Annemse istemiyor. Hem bu krizde ev satılır mı diyor hem de bu evi satsak paranın yarısı şimdiki krediye gidecek, yeni alınacak eve yine kredi cekilip borclanılacak. Ne anlamı var ? Ustelik zaman gectikce de taksitlerin odeme miktarı duşuyor, biraz dişimizi sıkabiliriz diyor. Hem de babam tarla alıp ekme hayali kuruyor. Annem evi satıp parayı oraya yatıracağını duşunuyor. Yeni ev almak falan hayal olur, iyice cıkmazda kalırız diyor, ki ailecek anneme hak veriyoruz. Ama babam inat ve bu yuzden kavga ediyor, kırıcı sozler soyluyor, annemin kendisini desteklemediğini soyluyor. Kufur de var. Ben anneme hep dedim ayrıl, biz (ben ve abim) destek oluruz, boyle hayat mı olur diye ama ayrılmadı. Yıllar icinde cok kez kredi, kredi kartı vs derdi cektiler. Şimdide bu evin kredisi ve odemesi cok olsa da oyle cok zorda kalmıyorlar, ihtiyaclarını karşılıyorlar rahatca, başka borcları da yok, babam memur, annem işci. Abim ve ben de şimdiye kadar destek olduk elimizden geldiği kadar.Ayrıca bir de babam bizden biri evlenirse bu kadar borcumuz olmasın diye birşey soyluyor ki onu hic anlamıyoruz. Babamın dediği, evi satalım, başka ev alalım, daha az kredi odeyelim, hem de bir yerde tarla hayali. Biz olurunu bulsak, mantıklı gelse, parayı başka yere harcamayacağını bilsek tamam diyeceğiz ama şu durumda dedikleri cok mantıksız, buyuk riske girmek bize gore.

Ev de bir de şoyle bir durum var, ev bir aile dostumuzun uzerine. Krediyi o cekebildiği icin. Yani tapuya şerh de koyduramıyor annem. Bu nedenle ya satarsa haber vermeden diye de tedirgin annem.

En son kızım bir de senin hanımlara danış bakalım, ne diyecekler dedi, ben de buraya actım konuyu. Atladığım detaylar olmuş olabilir. Soru olursa yanıtlarım.Yorumlarınızı bekliyoruz. Teşekkurler.