Arkadaşlar başlıkta okuduğunuz gibi eşim narsistik egilimleri olan biri ama narsist oldugunu soyleyemem cunku dr gidip de tani almis degil. Su an ben depresyon tedavisi goruyorum. Bunda esimin tavirlarinin rolu buyuk. Gittiğim psikiyatrist e birkac olaydan bahsedince eşimin narsist bir kişilik olabileceğini soyledi. Eşim kendisinin mukemmel benimse arıza oldugumu duşunuyor. Her fırsatta aşağılama her fırsatta kotu ve suclu hissettirecek şeyler soyluyor. Hayatımı kısıtlıyor. Kavga etsem daha kotu oluyor etmesem mumkun olmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Cahil biri değilim herşeyin farkındayım. Insanlar nezdinde saygın biriyim. Hic boyle şeyler yasamamistim. Coookkk kotuyum. Boşanmayı duşunmek istemiyorum. Cocuğum var. Babasız buyutmek hem zor hem babasız buyusun istemiyorum. Zaten kavga esnasında cocuğumu alacağım sana da gostermeeycegim falan diyor.
Anlayacağınız şerrinden de korkuyorum. Cok bunaldim. Ona ofke doluyum ama herşey yanına kar kalıyor. Sinirlerim bozuldu. Lutfen yardımcı olun. Dr anti depresan verdi ama prospektusu okuyunca kullanmaktan vazgectim. Kullansam biraz vurdumduymaz olmayı basarabilirdim belki. Ama emziriyorum. Bebegime bunu yapamam. Cok hassas bir yapım var. Kotu sozleri kaldiramiyorum. O ise surekli kotu konuşuyor. Birkac kez de tartakladı beni. Ne yapacağımı şaşırdım.
Sizlerden ricam rencide edecek şekilde konuşmayın yorumlarinizda. Gercekten dibe vurmak uzereyim. Destek arıyorum. Boşanmayı duşunmeden once herşeyi denemeye hazırım. Cocuguma borcluyum bunu. O yuzden kestirip atmadan boşanma harici onerilerinizi bekliyorum.
Vakit ayıran herkese teşekkur ederim.
EKLEME:
Arkadaşlar konuyu acarken eksik kaldığım yerler var. O yuzden tam anlasilamadim sanirim. Konuda bunları anlatmayı dusunemedim.
Ben neden savaşmak istiyorum cunku benim de eksiklerim var. Belki sorunumuzu asabiliriz ben eksiklerimi telafi edebilirsem. Kimse mukemmel değil. Benim de hatalarım eksiklerim var ama eşimin uslubu cok kotu ve bazen haksizca. Ben diyorum ki bunlara rağmen benden istediklerini yerine getirebilirsem sorun cozulur mu?
O yuzden ben eksiklerimi telafi edene kadar onun bu huylarina karşı ne gibi onlem alabilirim? Daha az etkilenmek adına. Bu konuda yardıma ihtiyacım var ya da desteğe bilemiyorum. Cok uzgunum sadece bildiğim bu.
eşimin narsist olduğu kesin bir durum değil. Psikiyatrist olabilir dedi sadece. Ki ben bu konuda dr soylemeden once de cok araştırdım. Kendim fikir yurutmeye calıştım ama Allah'a şukur cin olmadan adam carpma gibi huylarım yok bazı uyeler gibi. Sonucta ben eşimi kendi gozlemlerimle ve buyuk ihtimalle objektif olamadan degerlendiriyorum. Psikiyatrist de benim anlattiklarima dayanarak konuşuyor. Eşimle goruşmeden tanı koyamaz. Ben de kesin emin olmadan narsist olduğunu duşunerek radikal kararlar alamam.
Cunku ben de şu an sağlıklı duşunemiyorum. Evliligim haricinde de sikintilarim var. Beni şu an en cok belki eşimin davranışları uzuyor ama sadece o değil. Abimin olumcul hastalığı var butun ailem onun bakımıyla meşgul ve herkes perişan. Ailemden şu an destek alamam hatta haberleri bile yok cektiklerimden. Haberdar etmek istemiyorum cunku zaten herkes cok kotu durumda. O yuzden sadece eşime yuklenemem. Bircok faktor var bu duruma gelmemizde. Benim buraya yazma amacım ben eşimin duzelmeyecek bir durumu olduğuna kesin emin olana kadar elimden geleni yapmış olmak. Benim yapabikeceklerimi yaptıktan sonra hala ayniysa tabi ki farklı kararlar alabilirim ama şu an olmaz.
Eşim su an tani almış değil. Şu an onu sadede aşırı eleştirel kibirli ve aşağılık kompleksleri olan biri olarak gormem daha uygun olacak. Cunku elimdeki somut şeyler bunlar. Ustelik bunlar da benim yorumum.
Benim sizden ricam ben birseylerden emin olana ve ailemden destek alabileceğim bir zamana ulaşana kadar bu adamın tavırlarına karşı ne yapabilirim bu konuda oneride bulunmanız.
En azından eleştirilerine aldirmamayi sakin kalmayı ve eşimin bu tavirlarına rağmen ona anlayışlı ve guleryuzlu olmayı nasıl basarabilirim bunu bana anlatmaniz. Cunku bana dediği şu; ben senden hicbisey beklemiyorum sadece guleryuz bekliyorum.
Fırsat buldukca yazıyorum iyi niyetli her yorum benim icin değerli. En azından destek almış oluyorum. Bu demek değil ki eleştiri olmasın. Eleştirenlere de saygı duyarım yeter ki uslup duzgun olsun. Amac uzum yemek olsun bağcıyı dovmek değil.
Narsist kocayla nasıl baş edebilirim lutfen yardım edin
Kadınca0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadınca
- Narsist kocayla nasıl baş edebilirim lutfen yardım edin