Durdum durdum, yine dedim favori mekanima yazayım, kızlar belki bir fikir verirler.

Efendim benim sorunum, aslında salt kendim değil, butun kadınların icinde bulunduğu bir durum.

Şimdi ben cok aşık olarak bir ilişkiye başladım, ama klasik annesi, kıskanc bir abi faktoru ve bunları algilamakta idrak yolları enfeksiyonu yaşayan bir erkek arkadaşım vardı. Anlat anlat anlat tukendim. Ay dedim bu anlamayacak, yeter dedim, ama nasıl yıpranmışım. 3 5 olay değil, 3 5 ay değil 1.5 sene surmuş benim bu cile halim. Ki duşunun aileler tanışıyor, ama henuz nişan duğun yok.

Neyse, ben artık bırakınca, kendi de gozleri acılınca bu adam anladi. Ama ciddi anladi. Bir senedir burdaki bir cok kadının istediği bir eş adayına sahibim. Korur kollar kimseye ezdirmez saygi duyar ve gurur duyar. Beni herkesin yanında over. Cicek gibi davranır oyle ki gittiğimiz duğunde herkes bu kadar zamandır Birliktesiniz, sen ne yaptın bu adama da bu hala boyle gozunun icine bakıyor der.

Ne guzel di mi?

Ama ben affedemiyorum. Aslında affedememek de değil, ciddi bir adım atamıyorum. Sevmiyorum asla değil, hala aşık olduğum adam o benim. Ama hazmedemiyorum. Bu insanların benim alanıma bu kadar tecavuz etmeleri, bu kadar azap cektirmelerine katlanamiyorum. Bunu ona soylediğimde cevap veriyor, şu an birsey var mi? Bir sıkıntı var mı? İyi de kardeşim şimdi ben artık ayda 1 yemeğe gidiyorum, kıskanc olan abin evlendi 1 sene oldu, adam ati aldı uskudar gecti artık adamın benle bir derdi kalmadı cunku onun amacı evlilikti yaptı.

Ama biliyorum, biz ciddi bir adım atsak bu adam yine kiyaslayacak, huzursuzluk cıkaracak.

Biliyorum az samimi olunsa annesi ile ister istemez nişan doneminde olunacak, bu kadın gene bunları yapabilme potansiyeline sahip.

Bana diyor ki dene, olmazsa ayrilirsin.

İyi de kardeşim benim hayatım iddia kuponu mu?

Ben sana daha once bir yatırım yapmisim, hepsini kaybetmişim. Şimdi sen bana, tekrar yatırım yap diyorsun. Herşey cicek bocek olacak diyorsun.

Ben bu adama nasıl guveneyim nasıl?

Şimdi diyeceksiniz ki é sende hic birşeye gelmiyorsun o zaman ayrıl. É ben niye ayrılayim? Şu an adam ornek damat adayı. Ama korkuyorum iste.

Bir ornek vereyim, minicik kucucuk bir ornek. Ordan anlayın.

Abisi beni isteyecekleri gun 2 ay onceden belli iken, sacma sapan bir bahane ile, 2 hafta once tanıştığı kızı, aynı gun oğle saati istemeye gitti. Akşamına bize geldiler. Ailem arkadaşlarım onun cevresi bunu komple garip buldu. Ama benimki donup, bunda ne var dedi. Normal dedi. Niye takıldın dedi? Cok normal ya?!

Şimdi bunları diyorum. Bunlar ta ne zaman oldu artık farkındayım artık akillandim insanlar değişir. Anlar.

İnsanlar değişmez derdim de değişirmiş be. Cunku bende o gozu kapalı insan değilim. Kendi yoluma istesem devam edebilecek gucteyim. Ama işte yazık mi ederim?

Size niye yazdım onu da bilmiyorum Allahtan başka kim bilebilir ki? Ama işte yine de soruyorum. Ne onerirsiniz bana?

Okuyanlara sadece bunun icin bile cok teşekkur ederim