Herkese Merhaba,
Ben 8 aydır bir firmada kalite kontrol muhendisi olarak calışıyorum. Ilk iş tecrubem. Firma ise 60 personeli olan orta olcekli bir firma.
Genel anlamda konuşup anlaşılabilecek insanlar ile calışıyorum. Bir kac kişi haric..
Sesini cıkarabilen, sessiz kalıp icine atmayan dobra bir tipim. En azından burada birşeyleri elde etmek icin mucadele etmeyi oğrendim.
Bizim cıraklardan biri okuma yazması olmayan efendi duzgun bir cocuk. Cocuk dediğime bakmayın 27 yaşında adam aslında.
Firmada mesai saatleri icerisinde yiyecek tuketmek icecek icmek yasak. Biz ofis olarak daha esnek calışıyoruz ama uretim hattında tamamen yasak. Fakat mudurumuz bile cay saatinde cayını icer mesai saatleri icerisinde asla icmez.
Ustalardan biri bu cırağa surekli emirler veriyor ve ben cırağı daima kimsenin kişisel işlerini yapmaması icin uyarıyordum. Fakat o ustadan gozu korktuğu icin dediklerini harfiyen yerine getiriyordu.
Bugun ise şoyle bir olay gercekleşti
Cay molasında usta bu cırağı yanımda arayıp kendisine cay getirmesini istedi fakat boyle bir gorevi yok. Cocuk zaten o kadar yoruluyor ki oturacak tek vakti bu cay molaları. Yemek servisinde de herkesin icerisinde azarlamış ben ayakta iken sen oturamazsın diye beylik laflar etmişti.
Ağır malzemeleri kaldıramadığım icin dun bu cırak ile malzeme olcuyordum. Birden bu usta gelerek 2 lira verip git bana soda al dedi. Işını hallet oyle git dememe rağmen bu usta hadi kocum hadi diye cırağı gondermeye calıştı. Bende x usta bak sadece senin adına konuşmuyorum burada işimizi halletmeye calışırken sizin bu şekilde davranmanız işleri aksatıyor dedim ve adam benimle direk kavga havasına girdi. Bende kimsenin kişisel işlerini halletmek zorunda değil burada firmanın isleri onceliklidir ben ağır malzemeleri kaldıramıyorum yardım ediyor dedim. Bu yanı ağır malzeme diye kucumseyerek konuştu. Bende sizin iki soda aldirmanizdan daha kıymetlidir dedim. Sonra bu kişi cırağa donerek tehditvari konuşmaya birdaha biri icin bakkala gittiğini gormeyim demeye başladı. Bende seninle ben tartıştım dedim buna karşılık ise sen benim muhattabım değilsin dedi.
Akşam yuz okutma sistemi ile cıkıyoruz. Koridorda ise biz iki kadın personel olarak başa geciyoruz. Yine aynı şekilde gectiğimizde ise bu usta herkes sıraya gecsin kadın erkek eşit diye sataşmaya başladı ve karşılık vermedim.
Mudurumuz eğer şikayetci iseniz şikayet dilekcesi doldurup disipline sevk edilir dedi fakat vicdan sahibi olarak bir daha olursa boyle birşey yapacağımı soyledim.
Ben zaten o insanlar ile muhattap olmamak icin o insanlar benim lafımin uzerine laf soylememesi icin muhendis oldum. Ama boyle karaktersiz insanlarla da karşılaşınca deliriyorum.
Sizce bir daha herhangi bir sozlu tartışmada bu adam icin şikayet dilekcesi doldurayım mi
Ek bilgi ; bu arada bu adam ben şoyleadam dovdum ben boyle nezarette kaldım diyen şov yapan bi adam. Bu yuzden ayri bir gıcığım fakat gram korkmuyorum..