Hanımlar merhaba,

Size danışmak istediğim bir konu var. 18 aylık kızım var ve emziriyorum. Eşimin iş ile ilgili baya sorunları oldu. İşten cıkarıldı. Sonra kendi işini kurdu ortakla anlaşamadı ayrıldı. Şimdi taksici.tabi bu bocalama zamanı benim annem ve kayınvalidemler destek oluyordu. Bu surede kayınvalidem surekli bana yuklendi.

Once kayınbabamın bu yaşta calışmasından yakınmaya başladı sonra kendinden yola cıktı ben bu halimle iş arıyorum ama yaşlıyım diye iş vermiyorlar tek calışanla olmaz cocuğunuz var falan dedi. Sonra acıkca soylemeye başladı sende calış cocuk tek basına calışıyor diyordu. Her fırsatta ben evde tek cok sıkılıyorum Yanımda kimse yok cocuga ben bakarım diyor. Bazen kızım oraya gidince ortalığı cok dağıtıyor eşimde kızım yapma diyince kayınvalidem bırak yapsın diyor eşimde guluyor sana bırakalım o zaman hep dağıtsın diyor kayınvalidem Bırakın zaten yeter artık ben bakarım sizde gidin calışın yolunuza bakın diyor.

Kızım emiyor diye emdiğin yeter artık buyudun hadi sana yaza kadar zaman ondan sonra emmek yok yanımda kalacaksın diyor guluyor. Bu tarafa taşınırsınız cocuk benimle kalır cok sıkılıyorum sende gidip kasiyerlik falan birşey yaparsın hesap işi o kadarını yaparsın diyor yapamayacağım icin demiyorum benim bir mesleğim var mesleğimi yapacağım diyorum kasiyerlik rahat hesap işi ona bakarsın diyor. Kızıma bile inşallah okur kasiyer olursun diyor.Ki ben zaten calışmayacağım demiyorum universite mezunuyum oturmak icin okumadım calışacağım ama bebeğim kucuk toparlansın zaten calışacağım kızımı once gece emmesini kesmeyi denedim ama cok etkilendi doktorumuzda bu şekilde tepki veriyorsa zamanı değildir 2 yaşına kadar zaten emmesi gerek yıpratma zamanı gelince bırakır dedi. Zaten eşimle konusurkende ben cocuğumu kreşe vereceğim annelerimize bırakmam sonucta yaşlı hasta insanlar ye yat cocuk birsey oğrenemez kreş daha iyi diyorum.

Zaten ozellikle kayınvalideme kesinlikle bırakmam cunku guzel ilgilenemiyor. Cocuğa yemek yedirmiyor her mama dediğinde eline ekmek veriyor ve yoğurt başka birsey yedirmiyor. Eşimle dışarda işimiz oluyor kayınvalideme bırakıp gidiyoruz geliyorum ki cocuk altına buyuk tuvaletini yapmış altını değişmiyor aa hic anlamadım aklıma gelmedi diyor. Salıncak kuruyor surekli cocuğu zorla uyutmaya calışıyor. Ve bazen oraya gittiğimizde donerken kızıma emmeyi bırak seni alacağım annenle baban haftasonu alırlar haftaici bizde kalırsın diyor. Sinir oluyorum bazende acaba ben mi abartıyorum diyorum? Şimdiden teşekkur ederim.