Herkese iyi akşamlar,
Derdim işimle ilgili.Univ. bittikten sonra mali muşavirlik staj başlatma sınavına girdim kazandım 2 yıldır calışıyorum (lise ya da univ. stajı gibi değil normal sgklı maaşlı 6 gun gittiğim adı staj olan bir şey).Seneye sınava girip ruhsatımı alacağım.

Yalnız şoyle bir derdim var işverenim kendisi mali muşavir eşi de aynı şekilde.Calıştığım yer muhasebe ofisi.İş goruşmesi sırasında bana mesaiye kesinlikle kalmadıklarını soylediler.Basit yemekler yapmamı istediler asgari ucrette anlaştık.İşe başladım sigortamı 24 gun sonra yaptılar sozleşme yapmadılar.1 ay sonra mesaiye kalmam icin baskılar başladı.Baştan soylemediniz dedim diye mali muşavirin eşi gece tuvalete buyuk tuvaletini bırakmış (yemek ve temizliği bulaşığı muhasebe işlerini ben ve diğer calışan yapıyoruz).Bu olay bardağı taşırdı bende.Arkadaşlar bu karı koca bana işe girdiğimden beri sadece bu ay 1900 tl bankadan maaş odedi.Dışkı bırakıldı yemeklerim beğenilmedi (mali muşavirin eşi her şeyi yemiyor duduklu tencerede corba istiyor orneğin ben de dudukluden korkuyorum)

Yani surekli mesai surekli işyerinde olmayacak yemekler maaş alamamam ve uzerine işle ilgili konışmalarda psikolojik baskılardan yıldım...

Karar verdim sgk ya şikayet edeceğim.İşe girdikten 1 hafta sonra muşterilere gonderdiğim mailleri kanıt gosterip sigortayı maaşımı alamadığım paramı istiyorum.Ustelik işyerinde calışan sayısı şu an 4 kişi gorunuyor ama biz 2 kişi calışıyoruz bunu da şikayet edeceğim.Sozleşme yapmadılar bunu da şikayet edeceğim.Haftaici sabah 9 akşam 6.Cumartesi gunu 09-14.00 arası calıştırıyorlar oğle arası yok bu yasal mı?

170i aradım sgkdan mufettişler ne zaman gelir diye sordum belli olmaz yoğunluğa gore değişir dediler.Şikayet eden var mı aranızda surec nasıl işliyor merak ediyorum