Herkese selamlar mutlu pazarlar

28 haftalık gebeyim (tup bebek tedavisi sonrası 2.5 seneden sonra gelen bir mucize ) oncelikle tum hamileler (bende dahil ) kolaylıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza , bebek sahibi olmaya calışan herkesin de dilerim en kısa surede duaları kabul olur
Konuya giriyorum ;
cok şukur guzel bir evliliğim var , bir gun eşimle anlaşmazlığa duşup ayrılsak bile (allah korusun) yine babası , eşim olduğu icin mutluluk duyacağım bir adamla evliyim bu yuzden de bir bebeğimiz olsun cok istedik doğru .. Ama bir problem var ki ; ne yapmam, cocukla nasıl ilgilenmem gerektiği konusunda hic bir fikrim yok..
Misal kuzenimin cocuğunu seviyorum ama 10 dakikadan sonra sıkılıyorum , oyalayacak birşey bulamıyorum . Surekli kucak isteyen butun ilginin kendisinde toplanması gereken bu kucuk şeylere karşı donanımlı değilim evet bunu hep biliyordum ama şimdi daha cok farkediyorum . Bazıları bebek goruyor cıldırıyor , seviyor opuyor , oynuyor. Bende niye boyle değil ? Ben en fazla ‘ a cok tatlı ’ diyip yanağını seviyorum . Devamı gelmiyor icimden. Calışıyorum , calıştığım yere cocuklar geliyor bağrış cağrış abartmıyorum dengem bozuluyor resmen ... ne yapacağımı bilmiyorum , ya doğduktan sonra kendi cocuğumdan sıkılırsam ? Ya iyi bir anne olamazsam ? Her gece bu duşuncelerle savaşıyorum , sonra onun bir tekmesini hissediyorum ‘Allahım ben napıyorum , ne duşunuyorum nolur beni onunla sınama ’ diyorum . Onu şimdiden cok seviyorum Bunu başaracağıma inanıyorum ama ertesi gun yine aynı duşunceler, bağıran cağıran ağlayan bir cocuk goruyorum butun dunyam adeta ters donuyor ...
ben cocuğumu sallamayacağım diyorum ‘ya ya olsun da bir gor ’ diyorlar .. onu yapmayacağım diyorum ‘ah ah bizde oyle diyorduk diyorlar ’ resmen butun enerjim cekiliyor , mutluluktan cok korku sarıyor icimi ..
Cocuk ağlayınca napılır? Cocuk nasıl uyutulur ? Altı nasıl değişir ? Nasıl tutulur ? Cocuk ne zaman başlar yurumeye ? Bu cocuklar niye surekli hasta olur ?
Vs vs ... bu liste uzar da gider ...

Bide yurtdışında yaşıyorum , Turk cocukları ile yabancı cocuklar arasında gercekten o kadar fark var ki bunu hemen goruyorum . Turk anneler , oturup bir kahve icemiyor cocuklar bağrış cağrış cığlık kıyamet , yabancı cocuklar aynı yaşta oturuyor koca adam gibi cok cok nadir oyle cığlık cığlığa karşılaştığım . Nedir bu aradaki fark ? Neden onların cocukları duruyor bizimkiler durmuyor ?
Lutfen soyleyin a dostlar, sizin hata yaptığınız ama bunu sonradan farkettiğiniz şeyler neler ? Neler icin ‘yapma ’ dersiniz bana ??

Cok uzattım nolur kusura bakmayın fakat hormonlardan dolayı mı nedir sukunetimi kaybetmiş durumdayım . Ağlayan biri değilimdir ama dokunsalar ağlayacak durumdayım .