28 haftalık gebeyim (tup bebek tedavisi sonrası 2.5 seneden sonra gelen bir mucize ) oncelikle tum hamileler (bende dahil ) kolaylıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza , bebek sahibi olmaya calışan herkesin de dilerim en kısa surede duaları kabul olur

Konuya giriyorum ;
cok şukur guzel bir evliliğim var , bir gun eşimle anlaşmazlığa duşup ayrılsak bile (allah korusun) yine babası , eşim olduğu icin mutluluk duyacağım bir adamla evliyim

Misal kuzenimin cocuğunu seviyorum ama 10 dakikadan sonra sıkılıyorum , oyalayacak birşey bulamıyorum . Surekli kucak isteyen butun ilginin kendisinde toplanması gereken bu kucuk şeylere karşı donanımlı değilim evet bunu hep biliyordum ama şimdi daha cok farkediyorum . Bazıları bebek goruyor cıldırıyor , seviyor opuyor , oynuyor. Bende niye boyle değil ? Ben en fazla ‘ a cok tatlı ’ diyip yanağını seviyorum . Devamı gelmiyor icimden. Calışıyorum , calıştığım yere cocuklar geliyor bağrış cağrış abartmıyorum dengem bozuluyor resmen ... ne yapacağımı bilmiyorum , ya doğduktan sonra kendi cocuğumdan sıkılırsam ? Ya iyi bir anne olamazsam ? Her gece bu duşuncelerle savaşıyorum , sonra onun bir tekmesini hissediyorum ‘Allahım ben napıyorum , ne duşunuyorum nolur beni onunla sınama ’ diyorum . Onu şimdiden cok seviyorum

ben cocuğumu sallamayacağım diyorum ‘ya ya olsun da bir gor ’ diyorlar .. onu yapmayacağım diyorum ‘ah ah bizde oyle diyorduk diyorlar ’ resmen butun enerjim cekiliyor , mutluluktan cok korku sarıyor icimi ..
Cocuk ağlayınca napılır? Cocuk nasıl uyutulur ? Altı nasıl değişir ? Nasıl tutulur ? Cocuk ne zaman başlar yurumeye ? Bu cocuklar niye surekli hasta olur ?
Vs vs ... bu liste uzar da gider ...
Bide yurtdışında yaşıyorum , Turk cocukları ile yabancı cocuklar arasında gercekten o kadar fark var ki bunu hemen goruyorum . Turk anneler , oturup bir kahve icemiyor cocuklar bağrış cağrış cığlık kıyamet , yabancı cocuklar aynı yaşta oturuyor koca adam gibi cok cok nadir oyle cığlık cığlığa karşılaştığım . Nedir bu aradaki fark ? Neden onların cocukları duruyor bizimkiler durmuyor ?
Lutfen soyleyin a dostlar, sizin hata yaptığınız ama bunu sonradan farkettiğiniz şeyler neler ? Neler icin ‘yapma ’ dersiniz bana ??
Cok uzattım nolur kusura bakmayın fakat hormonlardan dolayı mı nedir sukunetimi kaybetmiş durumdayım . Ağlayan biri değilimdir ama dokunsalar ağlayacak durumdayım .