Arkadaşlar genelde boyle gec saatlerde konu acıyorum ama tavsiyelerinize ihtiyacım var
Şimdi 2. Sınıfta oğlum var. Devlet okulunda. Gecen yıl tayin sebebiyle ara donemde yeni bir ile geldik. Yani 1. Sınıfın ortasında okul değiştirmiş oldu. Ozeldeydi, saat 5ten sonra geliyordu. Yemek ye, odev yap derken vakit kalmıyordu. (Odev 1-2 sayfa olurdu ama 1. Sınıf olduğu icin uzun surerdi;bu sebeplerle yeni geldiğimiz şehirde devlet okuluna verdim bu kez; 14:30 da cıkıyor okuldan)
Ancak burada da daha farklı sorunlar olduğu icin burada bir ozel okula vermek niyetindeyim. Ama cocugumun yeni bir okul, sınıf , oğretmen, arkadaşlar değiştirmesini istemiyorum. Temel sebep bu ama sorunları yazayım belki daha anlaşılır olur.
Daha once de bu konuyla ilgili konu acmışım. Oğretmenimiz cok fazla odev veriyor. Ortalama 10-12 sayfa. Yetişmiyor. Kac kez konuştuk bu konuyu bilemiyorum. Her seferinde azaltacağım diyor. O zaman bile 6-7 sayfa sonra yine 10 sayfayı geciyor. Gecen gun 1-2 gunluk biriken odevlerle 37 sayfa odev yapmak zorunda kaldı bir gunde. Ve bu durum bizim icin gercek manada evde krize yol acıyor. Cocuk bunalıyor, ağlıyor, oynamak istiyor. Kitap okumak istiyor. Biz etkinlik yapalım istiyoruz yok, vakit kalmıyor İnan ’ın...
Diğer bir sorun, benim işim yoğun aslında ama cocuğumu okula bırakma-alma saatlerini ayarlayabiliyorum. Boyle olunca işlerim de aksıyor haliyle..
bugun misal, oğlumu okula bıraktım, işe gectim. Oğlen toplantısı varmış, okula tekrar gittim. İşe dondum. Cıkışta tekrar aldım. Eve geldik. Yemek yedi, kursa bıraktım.eve geldim. Sonra diğer oğlum geldi, servisten aldım, birlikte kursa gittik, abisini aldık. Eve geldik. Boyle boyle bazen ev de dahil olmak uzere işlerim yetişmiyor. (Eşim daha yoğun olduğu icin ve araba da bende olduğu gun icinde ilgilenemiyor)
Diğer bir sorun da kahvaltı ve oğlen yemeği sorunu. Aslında oğlumun okulu ile benim iş yerim ters istikamette.. yine de arada cıkıp yemeğe goturuyorum. Genelde beslenme koyuyorum cantasına. Coğu zaman oyuna daldığı icin yemiyor. İlk oğununu evde 14:30 dan sonra yiyor bazen. Ne kadar uyarsam da unutuyor cocuk oyun cağında zaten.
Ama ozellerde bilirsiniz, kahvaltı, oğlen yemeği ve ikindi cayı vardır. Hep birlikte yer cocuklar..
şimdi tum bu sorunları goz onunde bulundurunca cocuğumun okul, oğretmen, arkadaş cevresi değiştirmesini goze alır muydınız? Yorumlarınıza ihtiyacım var.. şimdiden teşekkurler