Herkese merhabalar. Onceki konularima bakarsanız bu konuda az cok birseyler yazdım. Kv ve kaynim 5 aydir evimizde kaliyor. 4 ay daha kalacaklar. Sebebi kp vefat etmesi. Esim annesine ve kardesine asiri duskun. Babasi vefat ettikten sonra babasi gibi koruyup kolluyor. Buraya kadar sorun yok. Sorunlarimi maddeler halinde yazip sizden nasil davranmam gerektigi hakkinda cozum onerileri bekliyorum.
1. Kv kendi ayaklari uzerinde duramayan gucsuz bir kadin. Istiyor ki her isime oglum kossun benimle ilgilensin bana baksin. Saglik problemlerini abartarak soyluyor. Surekli kendini acindirtiyor. Yapamam edemem diyor. Esinin olumunu kullanip duygu somurusu yapiyor.
2. Cok ac gozlu ve para delisi bir kadin. Surekli nerden ne para gelecek diye bekliyor. Tutumlu degil har vurup harman savuruyor. Akli fikri gezmede. Bizim paramizdan faydalanmaya calisiyor. Kaynim yemek yerken "ye oglum ye abinin mali babanin mali gibi ye" diyor.
3. Evlat ayrimciligi yapiyor. Kucuk ogluna "ne istersen yaparim sen yeter ki iste" derken esime sakayla karisik "babanin usagi mi var burda" diyor.
4. Cok usengec. Butun gun iste calisiyorum. Aksam geldigimde evde sadece 1 cesit yemek oluyor. Tuvalet banyo asla temizlemez. Haftasonu ben yaparim. Temizligi yalandan yapar. Yasi genc yasli olsa zaten yapmasini istemem.
5. Ozel hayatimiz kalmadi. Tartismalarimizin hepsine sahitler. Esim beni opse sarilsa kiskanir. Kiskandigini da bellli eder. "Hih" deyip dudak buker.
6. Evime cok zarari dokundu. Salondaki beyaz halima cay doktu. Ne yaptiysak cikaramadik. Vileda sapimi kirdi. Bardak kirdi. Yemek yaparken altini cok aciyor tencerenin saplari atesten eridi akti. Ceyizim mahvoldu.
7. Cok merakli her seyi soruyor. Benim arkadaslarimla ilgili benim bilmedigim merak etmedigim seyleri bile soruyor.
8. Cok anlayissiz. Biz uyurken ses yapiyorlar kahkaha atiyorlar. Surekli kendini dusunen bencil bir kadin. Kimseye saygisi yok.
Ben 5 ayda cok yoruldum. 4 ay nasil gececek diye dusunuyorum. Esim ailesine hic laf soyletmiyor. Sabir cekiyorum bir an once yaz gelsin diye. Daha anlatmadigim cok sey var. Ama sunu cok iyi anladim.. bir kadinin basina gelebilecek en kotu seylerden biri "kocasi olmus kendine destek arayan gucsuz bir kv" hele ki esiniz ailenin buyuk ogluysa.. sorum su:
Esimi kendi tarafima nasil cekebilirim?
Ne yapayim da ailesine verdigi degeri bana da versin?
Kv kendi ayaklarinin ustunde nasil durur?
Nasil bizden uzaklastirabilirim?
Not: belki bana kizanlar olacaktir ama ben bu aileye cok fedakarliklar yaptim karsiliginda sadece nankorluk gordum. Esim annesinin her istedigini yapar ama bana gelince ayni hassasiyeti gostermez. Kv nin laflarindan odama gecip cok agladim sinir krizleri gecirdim. Tecrubeli kadinlardan fikir, yardim, destek bekliyorum. Esinize ve kv nize tavrınız nasil olurdu boyle bir durumda? Tesekkur ederim iyi aksamlar...