Ablam annemlerde kalıyor bi haftadır babaannemin vefatı sebebiyle şehir dışından geldi yegenimle. Şimdi burda . ben de onlar icin geldim benim evim aynî şehirde farklı ilcede. Bu gece burda kalacağım.
Ağız tadıyla ailemle yemek yiyecektim ki malesef babamla ablamın genel bi anlasamamazlik sorunu olduğu icin yemekte tartıştılar . Annemle bıktık.
Babamın boyle gıcık gıcık uğraşıp laf sokması ablamın da aşırı alıngan kaprisli ve hicbirşeyi anlamayıp yanlış anlaması.. Ikisi hicbir şekilde anlaşamıyor . Babam diyor bizim eve yabanci gibi geliyor oyle davranıyor bize diyor ki bence haklı . Ornek : akşam pilav vardı bir gun onceden . Isıtacaktı annem . Ben de kim ne kadar yiyecekse o kadar isit dedim . Ayirdik isittik abla sana da koyuyorum dedim sen x e koy ( kızına ) ben kalirsa yerim dedi annem de dolapta daha cok var kızım ısıtalım biraz daha dedi . Ablam da benim icin ısıtmayın benim yuzumden isitilmasin simdi dedi surat 5 karış kaprisli tripli olarak soyledi . Biz de şok olduk annemle biz sorduk ona gore isittik yetmezse yine ısıtılır ne var ki bunda . Yabancıymış gibi davranıyor. Hep kendini duşunuyor . Gece burda kaldım bin pişman oldun ya . Annem yorgunluktan dokuluyor misafir gelecek taziyeye. Annem calışıyor bir bugun tatil ve cok yorgun misafir gelecek diye supurge yapıyor. Kahvaltı yemek ablamın arkasını toplama tum işleri yapıyor hic yardım etmiyor bi de cocuğu bırakalım hadi ikimiz gezelim diyor . Ben dun geldim annem işteydi gunduz gezelim dedim gezmedi akşam annem işten gelmiş yorgun ilk kez beraber oturalim cay icelim dedik cay demlenmiş bana diyor gel dışarda cay icelim . Ben hep birlikte vakit gecirelim istedim . Bu sabahta misafir gelecekti vakit olmadı zaten annem iş mi yapsın yemek mi cocuk mu baksın hadi gidelim dedi sen gelmiyorsun diyor vakit olmadiki . Cozum buluyorum neyse bosver diye durduk yere ona da bi kapris bi cevap illallah ettirtti . Tm cocuk cok hareketli hic durmuyor tÂbi tek gezmek istemekte haklı ama hicbirimize ıyi davranmıyor. Hep yuzunde memnuniyetsizlik, Surekli alınganlik, kapris ,yanlış anlama . Hep kendini haklı gorme.
Evinde yalnız olmaktan sıkılıyor burdada kendi oz ailesinden sıkılıp evine gitmek istiyor bana da bu evde biraz kal anlarsın diyor .
Annem cok yorgun hic umrunda değil hicbirşey yapmıyor hic sevecenlik yok guleryuz yok anneme bile bi kere olsun canım annem deme yok sarılma yok hep hayattan bıkmış bir yuz ifadesi . Surekli laf carpma . Allah kahretsin geldiğime geleceğime bin pişman oldum. Hayattan bezdirdi yuz ifadesi kaprisleri beni .
Annem de cok sıkıldı . Babam cinnet geciriyor. Annem napıcaz boyle diyor siz duşunun. Sacımı başımı yolucam ya huyunu suyunu bogasim geliyor ya . Biraz ablalık ya biraz guler yuz .. kendine yazık ediyor en başta.. Biktim usandim .. akşam yemeğe oturduk onda bile kavga . Hepsinin tek sebebi ablamın huyları ama kabul etmiyor..napcaz bilmiyorum . Ailecek bıktık ya . Annem babam bile Surekli baba şikayet ediyorlar