adetli kadınla sevişmek
Adet ve lohusa olan kadının gobeği ile diz kapağı arasından arada bir perde veya elbise olmadan faydalanmak haramdır.
Abdullab bin Sa'd (ra) Allah Resulune soruyor:
-Adet iken hanımımdan bana helal olan nedir?
Resulullah:
-Eteğin ustu sana helaldır.

Resulullah'ın hanımlarından Hz.Meymune validemiz anlatıyor:
"Resullullah (a.s.) ben hayızlı iken benimle yatardı. Onunla benim aramda bir elbise bulunurdu."
Yine Hz.Meymune anlatıyor:
"Allah Resulu (a.s.) hanımları hayız halinde iken elbise uzerinde onlarla sevişirdi."

Allah Resulu bunu kendi cinsel tatmini icin yapmazdı. Cunku bir ihtiyacını o anda hayızlı olmayan hanımı ile giderebilirdi. O halde bunun başka onmeli sebebi olmalı.

Allah Resulu bunu yaparak, bu husustaki batıl inancları yıkmış ve bunun caiz olduğunu gostermiştir. Cunku Hristiyan ve Yahudiler boyle yapmıyorlardı. Hayızlı iken beden ve ruh acısından rahatsızlık duyan kadını, yalnızlığından ve bu ruh halinden kurtarmak. İmam-ı azm ile Ebu Yusuf'a gore peştamalin altından gobekle diz kapağı arasından cıplak bir şekilde faydalanmak haramdır. Ancak İmam Muhammed, "kan gelen yerden sakınılması şartı ile her taraftan faydalanılması helaldir" demiştir. İmamı-ı Şafi'de bu goruştedir. Bu durumda kan gelen yerin ortulu olması, acık olmaması lazım. Bunu yapan kimselerin de keendilerinden emin olması gerekir.

Kaynak: Buyuk Kadın İlmihali, Rauf Pehlivan, Gonca Yayınevi, 1993