Herkese merhaba.

Sanırım regl doneminde olduğum icin bugun ayrıca depresif durumdayım. 27 yaşındayım ve uzun zamandır iş arayışında olduğum halde işsizim. Sorun yalnızca bu değil. Kendimi bir cok şeye gec kalmış hissediyorum.
Mezun olduktan sonra akademisyen olmaya karar verdim ve Turkiye'nin iyi sayılabilecek bir universitesinde yuksek lisans yaptım. O surecte akademiyi yakından tanıdım ve bu mesleğin bana iyi gelmeyeceğini anladım. Ama yuksek lisansımı bitirdim yine de.
İş aramaya başladım ama bulamadım.( tamamen deneyimsiz de sayılmam). KPSS ye hazırlanmaya karar verdim ama cift yılda olana gireceğim icin sınav 2020 'de. Şimdi boştayken KPSS'ye calışmaya uğraşıyorum ama bulunduğum ruh hali beni cok yoruyor. Surekli okumaktan ve sınavlara calışmaktan bıkmış durumdayım. Artık elim ekmek tutsun istiyorum. Etrafımdaki herkeste surekli bir şeylere calıştığımdan bahsedip daha da canımı sıkıyorlar.

1,5 yıl kadar once cok sevdiğim ve evlilik yolunda ilerlediğim sevgilim ile ayrıldık. Tam bir yıkım oldu o surec benim icin. Şimdi artık hayatım duzene girsin istiyorum. Sevdiğim ve seveceğim biri olsun (evlilikten bahsetmiyorum bunun icin henuz hazır değilim), duzenli bir işim olsun ve artık bir şeylere calışmaktan ziyade paramı yiyip gezip tozmak istiyorum. İdealist biriyim, okumayı ve oğrenmeyi cok severim ama surekli sınavlara hazırlanmaktan bıkmış durumdayım. Anlayacağınız kendimi mutsuz umutsuz ve her şeyden once gec kalmış hissediyorum.

Bana neler tavsiye edersiniz ?