eşle ilgili hadisler eşlerle ilgili hadisler altın biriktirmek harammıdır
Peygamber (s.a.v.) Efendimiz:
"Kadınların en hayırlısı, kocası ona baktığı zaman mesrûr olur, bir şey soylediğinde emrini yerine getirir. NÂmûsunda ve malında, kocasının hoşlanmıyacağı bir harekette de bulunmaz." (45) buyurur.
Başka bir hadîs-i şerîflerinde:
"DunyÂ’nızdan bana uc şey sevdirildi; kadın, guzel koku ve gozumun nûru namaz." (46) buyurmakla, kadına sevgi, saygı ve şefkat gosterilmesi gerektiğine dikkati cekmişlerdir.
"DunyÂ’nın hepsi metÂ, eşyÂdır. Ve DunyÂ’nın en hayırlı varlığı ise, sÂlih kadındır." (47) hadîs-i şerîfi de, İslÂm’ın kadına verdiği buyuk kıymetin bir başka ifÂdesidir.
SÂliha kadınların huzur ve sukûn kaynağı olduklarına işÃ‚retle Rasûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz:"CenÂb-ı Hakk her kime iyi bir eş nasîb etmişse, onun ayakta durmasına ve dîninin yarısına yardım etmiştir. (Dîninin diğer) yarısını da kendi calışarak muhÂfaza etsin ve AllÂh’dan korksun." (48) buyurmuşlardır.
Bu anlamda diğer bir hadîs-i şerîfte de şoyle buyurulur:
"Dort şey kime verilmişse, ona dunya ve Âhiretin hayrı verilmiş olur; Şukreden kalb, AllÂh’ı anan lisÂn, belÂya sabreden beden, nÂmûsunda ve kocasının malında hıyÂnet etmeyen kadın." (49)
En Hayırlı Kadın
Dini Bilgiler0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- En Hayırlı Kadın