Nerden başlayım bilmiyorum ilk cocuğum, gozbebeğim canım herşeyim.. Oyle bir şey yaşadım ki her aklıma geldiğinde ağlıyorum. Bana abartıyorsun deyin ne var bunda deyin bişey deyin ama alın bu yuku benden nolur.. Kızım doğana kadar alışveriş yaptırmadı eşim ve ailesi. Neymiş cocuğun yediği helal giydiği haram !! Lafa bak. İlk torunları, sorsanız herkes canını verir. Ama uc kuruş kıyafet zorlarına gitti. Almadılar aldırmadılar. Ceşitli bahanelerle ( israf haram şundan bundan gelecek o alacak bilmem ne) aldırmadılar. Gelecek kıyafetler dedim guzel olur herhalde..nerden bileyim hepsinin her yeri leş gibi lekeliymiş meğer. Kullanmaktan yıpranmış ekeden her yeri batmış. İnanın kıyafet citilemekten ellerim su topladı ama cıkmadı cıkmadı cıkmadı.. İlk cocuğum... Ben de isterdim gidip alışverişlr yapmayı ciciler almayı ama yapamadım yaptırmadılar. İki parca kıyafet aldım kayınvalideme gonderdim resmini anne bak kızımın ilk kıyafetleei diye. İnsan demez mi ay torunumun cicileri cok guzel ne bileyim dua etmez mi Allah bağışlasın ne bileyim... Tek dededğalma şundan gelecek alma bundan gelecek. Eşim de tabi ki aynı kafada.. Neymiş israf harammış... Biz cocuğuma kıyafet almadık. Ama kayınpederim yaptığı israflar haramlar yuzunden evini sattı. Ahım mı deyim.. Demeyim hadi Allah sorsun deyim. Dun alışveriş yaptım kızıma 5 parca kıyafet hepsi 56 lira tuttu.. Lc waikikiden.. Kaliteli olsun desem cok cok alayım desem korkuyorum alamıyorum. Sanki yine alna diyecekler gibi.. Halbuki ddeseler şimdi dunyayı yıkarım ama o zaman yapamadım iisrafcı kadın olmak istemedim bbelki.. Belki de israf haram cocuk cabuk buyuyo zaten coğunu giyemeyecek dedikleri o an mantıklı geldi alamadım.. Kızımın şimdiye kadar sadece beşiği sıfr alındı o da 200 liraydı.. Her şeyi ama herşeyi kirli lekeli iğrenc şeylerdi.. Uğraştım uğraştım cıkaramadım. Oyle kkullandım.. Hala kullanıyorum. Ama dun aldım ilk defa.. Kızım 9,5 aylık ve ben ilk defa aklımda bişey olmadan alışveriş yaptımm.
Bu ne şimdi demeyin dert.. Hem de icimi yakan bi dert, beni ağlatan bi dert, cocuğuma iyi bi anne oolamadımın derdi.. Ama sorsanız onlara ne var bunda.. Sahi bişey yok mu bunda? Bu dert değil mi? Gercekten cocuğun yediği helal de giydiği haram mı? Ben iyi bi anne miyim? Yoksa evladına bir parca kıyafet alanayan pısırık sacma sapan bi insan mıyım Acı cekmemeli miyim?