Dun karşılaşmış olduğum bir şey tuhaf geldi, sizlerle de paylamak istedim...

Bulunduğum firmada yaklaşık olarak 3,5 senedir calışıyorum.
Gectiğimiz bir kac aya kadar da hem işimden hem de pozisyonumdan memnundum.
Calışma ortamımı da sevdiğim icin, işe bile gelirken severek geliyordum.
Taa ki sevmediğim bir kadının başa gelmesi ile butun bu iyi taraflar yerle bir oldu.

Artık işe severek ve isteyerek gelmiyorum.
Kadın sadece beni irite etmek ile kalmıyor, ona bağlı olduğum icin (dolaylı da olsa) her şekilde kotu davranıyor, en ust duzeyde bulunduğu icin (global firmadayım) patron gibi davranıyor ki bu da etik değil bulunduğumuz firmanın global olmasından oturu...

Sorunumu anlamanız acısından bu kadar detaylara girdim, sabırla okuduğunuz icin de ayrıca teşekkur ederim.

En cok sıkıldığım nokta ise, bizim 2 ayrı yer var ve dolayısı ile 2 ayrı asistan var.
Bunlardan bir tanesi benim.
İngilizce anlamında okuma, yazma, konuşma da gayet iyiyim, tum bu surecleri de ben yurutuyorum.
Diğer tarafta bulunan eleman 25 senedir burada (koklu bir firma olduğu icin cok fazla 20 + sene calışmış olan elemanları mevcut) ancak kadının ingilizceden haberi yok.
Buraya kadar herşey normal, bir şekilde işlerini yurutuyordu.
Son 1 senedir, butun ingilizce gerektiren evraklar, telefonlar, kısaca ingilizce bağlantılı herşey (yonetim ekibinin ve bir cok calışanın yabancı olduğunu duşunurseniz, ne kadar evrak işi cıkıyor tahmin edebilirsiniz) benim elimdeng geciyor.
Kendi işlerime ek olarak uzakta bulunan bir başkasının da işini yapıyorum.
Tamam, hadi o da sorun değil, ancak benim yaptığım işlerde, krediyi o alıyor (takdiri).
İşte bu benim canımı hayli sıkmaya başladı.

Nitekim, ben de kendi capımda iş başvuruları icin kolları sıvadım.
Biliyorum piyasa kotu ve biliyorum ki iş bulmak sureci sorunlu.
Ancak hali hazırda işim var ve şu anda bana git diyen yok diye başlamak istedim bir yerden.
Bu memnuniyetsizliğim zamanla işlerime yansıyacak bunu biliyorum ve kendimi yok yere koreltmek istemiyorum.

Tuhaf bir iş telefonu aldım dun.
X bir firma, merkezleri başka yerde. İstanbul'da ofisleri var ve benim aradığım pozisyonda iş teklif ediyorlar.
Bugun de goruşmem var (skype bağlantısı ile), buraya kadar herşey normal.
Firma adı nedense tanıdık geldi, dedim herhalde araştırdıklarım arasında.
Eve gidince eşime olanları anlatırken birden bir aydınlanma yaşadım resmen.

Calıştığım yerde başlamadan once benim işi devraldığım bir kadın vardı.
Yine aynı bunye icerisinde farklı bir departmana gectiğinden ben alınmıştım işe.
İş devrini tamamladıktan sonra o departman değiştirdi.
Fakat gecen sene anlaşamadığından dolayı işten ayrıldı ve farklı bir şehre taşındı.
İşte tuhaf olan kısım bu, beni arayan firma onun taşınmış olduğu şehirde başlamış olduğu iş yeriydi.
Ama oradan da işine son verilmiş en son duyduğum ve sanırım aradıkları pozisyon da onun ayrıldığı pozisyon.

Bir yandan şoka girdim.
Hatta birisi bana şaka mı yapıyor diye bile duşundum.
Bu kadar tesaduf ne kadar olası? Bilemedim?

Bilindik bir iş arama motoru sayfası uzerinden firma benim bilgilerime ulaşmış ve o şekilde beni aramış.
Bende bunu araştırdım ve baktım ki o siteden mail gelmiş "CV'nizi goruntuleyen firmalar var" diye.
Baktım bu firma o gelen mail icerisinde, girdim tekrar firmayı araştırdım, o bahsettiğim kişinin calışmış olduğu firma.

Hem tuhaf geldi, hem de etik olur mu acaba eğer goruşme olumlu gecerse işi kabul etmem onu bilemedim.

Devamlı kendimi benden once bana işi devredenden iş devralıyormuşum gibi hissettim.

Ben mi yanlış duşunuyorum? Gercekten bu kadar tesaduf olabilir mi?
Siz ne dersiniz?